bannerPos

Præmie på 30.000 kroner for at arbejde efter pensionsalderen

Du kan få en skattefri seniorpræmie på 30.000 kroner, hvis du arbejder efter pensionsalderen. Foto: Colourbox
13-04-2019 12:28
For at fastholde seniorer længst muligt på arbejdsmarkedet kan pensionister fra 1. juli 2019 få en skattefri seniorpræmie på 30.000 kr., hvis de fortsætter med at arbejde i et år efter folkepensionsalderen.

Af Bodil Irene Jensen, specialkonsulent, Jura & Skat, Seges, Landbrug & Fødevarer F.m.b.A.

Seniorpræmien kan optjenes, fra man når folkepensionsalderen og 12 måneder frem, og gælder således kun det første år efter folkepensionsalderen.

Første udbetaling sker i 2020.

For at få seniorpræmien skal man:

  • Være født efter 1. januar 1954 og nå pensionsalderen på 65,5 år i 2019.
  • Arbejde mindst 30 timer om ugen i gennemsnit i det første år, efter man har nået folkepensionsalderen. (Det svarer til i alt 1.560 arbejdstimer).

Der er ikke et krav om, at man skal arbejde 30 timer om ugen i 52 uger. Det er for eksempel muligt at arbejde på fuld tid i cirka 10 måneder, hvor man arbejder 1.560 timer. Men præmien kan først udbetales, efter at der er gået 12 måneder.

Også for selvstændige

Selvstændige får også mulighed for at optjene skattefri præmie efter folkepensionsalderen. Timerne opgøres for selvstændige med et overskud før renter divideret med en omregningssats, som forventes at blive på 121,29 kroner pr. time.

Præmien kan optjenes, uanset om man får udbetalt folkepension, eller om man udskyder sin folkepension.

Ny model med sælgerpantebreve er godt nyt for unge landmænd

Det bliver lettere at etablere sig som selvstændig, når man kan finde finansiering i egne rækker, vurderer Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer. Hun roser regeringens model, som gør det muligt at udstede sælgerpantebreve og udskyde en del af skatten.

Kære minister, genovervej Kalø

I en tid med stor fokus på arealanvendelse vil vi bede miljøministeren om at genoverveje et ophør af landbrugsdriften på Kalø Gods, som er noget af Djurslands bedste og dermed mest værdifulde landbrugsjord.

Sådan rykker du bundlinjen

Arbejd med dig selv og din adfærd, hvis du vil skabe rammerne for en bedre bundlinje, lød et af budskaberne på en økonomikonference.

Tidlig såning bliver gjort mere attraktivt som alternativt virkemiddel

Efter længere tids pres så bliver omregningsfaktoren for tidlig såning af vinterafgrøder ændret. Tidlig såning af to hektar kan fremover erstatte en hektar efterafgrøder.

Conservation agriculture øger biodiversiteten

Forsøg viser, at dyrkning efter principperne i conservation agriculture (CA) betyder større andel af insekter i markerne, end hvis jorden pløjes eller harves.
Side 1 af 1721 (34405 artikler)Prev1234567171917201721Next