bannerPos

Præmie på 30.000 kroner for at arbejde efter pensionsalderen

Du kan få en skattefri seniorpræmie på 30.000 kroner, hvis du arbejder efter pensionsalderen. Foto: Colourbox

Redaktionen

13-04-2019 12:28
For at fastholde seniorer længst muligt på arbejdsmarkedet kan pensionister fra 1. juli 2019 få en skattefri seniorpræmie på 30.000 kr., hvis de fortsætter med at arbejde i et år efter folkepensionsalderen.

Af Bodil Irene Jensen, specialkonsulent, Jura & Skat, Seges, Landbrug & Fødevarer F.m.b.A.

Seniorpræmien kan optjenes, fra man når folkepensionsalderen og 12 måneder frem, og gælder således kun det første år efter folkepensionsalderen.

Første udbetaling sker i 2020.

For at få seniorpræmien skal man:

  • Være født efter 1. januar 1954 og nå pensionsalderen på 65,5 år i 2019.
  • Arbejde mindst 30 timer om ugen i gennemsnit i det første år, efter man har nået folkepensionsalderen. (Det svarer til i alt 1.560 arbejdstimer).

Der er ikke et krav om, at man skal arbejde 30 timer om ugen i 52 uger. Det er for eksempel muligt at arbejde på fuld tid i cirka 10 måneder, hvor man arbejder 1.560 timer. Men præmien kan først udbetales, efter at der er gået 12 måneder.

Også for selvstændige

Selvstændige får også mulighed for at optjene skattefri præmie efter folkepensionsalderen. Timerne opgøres for selvstændige med et overskud før renter divideret med en omregningssats, som forventes at blive på 121,29 kroner pr. time.

Præmien kan optjenes, uanset om man får udbetalt folkepension, eller om man udskyder sin folkepension.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next