bannerPos

Præmie på 30.000 kroner for at arbejde efter pensionsalderen

Du kan få en skattefri seniorpræmie på 30.000 kroner, hvis du arbejder efter pensionsalderen. Foto: Colourbox

Redaktionen

13-04-2019 12:28
For at fastholde seniorer længst muligt på arbejdsmarkedet kan pensionister fra 1. juli 2019 få en skattefri seniorpræmie på 30.000 kr., hvis de fortsætter med at arbejde i et år efter folkepensionsalderen.

Af Bodil Irene Jensen, specialkonsulent, Jura & Skat, Seges, Landbrug & Fødevarer F.m.b.A.

Seniorpræmien kan optjenes, fra man når folkepensionsalderen og 12 måneder frem, og gælder således kun det første år efter folkepensionsalderen.

Første udbetaling sker i 2020.

For at få seniorpræmien skal man:

  • Være født efter 1. januar 1954 og nå pensionsalderen på 65,5 år i 2019.
  • Arbejde mindst 30 timer om ugen i gennemsnit i det første år, efter man har nået folkepensionsalderen. (Det svarer til i alt 1.560 arbejdstimer).

Der er ikke et krav om, at man skal arbejde 30 timer om ugen i 52 uger. Det er for eksempel muligt at arbejde på fuld tid i cirka 10 måneder, hvor man arbejder 1.560 timer. Men præmien kan først udbetales, efter at der er gået 12 måneder.

Også for selvstændige

Selvstændige får også mulighed for at optjene skattefri præmie efter folkepensionsalderen. Timerne opgøres for selvstændige med et overskud før renter divideret med en omregningssats, som forventes at blive på 121,29 kroner pr. time.

Præmien kan optjenes, uanset om man får udbetalt folkepension, eller om man udskyder sin folkepension.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next