Op til 37.000 ton mindre CO2: Nordic Sugar og Nature Energy indgår samarbejde om roepulp

Nordic Sugar har indgået en aftale med Nature Energy om et samarbejde omkring roepulp. Det kaldes en vigtig milepæl på vejen mod en CO2-neutral sukkerproduktion senest i 2050.

På vejen mod CO2-neutral produktion senest i 2050 har Nordzucker Group, som ejer danske Nordic Sugar A/S, oprettet programmet GoGreen. Programmet fokuserer på at reducere energiforbruget og øge anvendelsen af vedvarende energi. Derfor er det en vigtig milepæl, at Nordic Sugar A/S nu har underskrevet en aftale med Nature Energy, som sikrer, at der fremover kan produceres sukker med vedvarende energi fra biometan.

Biometanen vil blive produceret af Nordic Sugars roepulp og bidrage til en cirkulær proces. I første omgang er det målsætningen at sikre en gradvis reduktion af CO2-udledningen med op til 37.000 tons frem mod 2030.

- Med den nye aftale tager vi et afgørende skridt for omstillingen af Nordic Sugars sukkerproduktion. Ved at omdanne roerester til biometan skaber vi en cirkulær proces, hvor vi udnytter energien, vi har behov for, udtaler Allan Kjærgaard, økonomichef og adm. direktør i Nordic Sugar A/S.

Et stort skridt på vejen

Nordic Sugar vil levere roepulp til biogasanlæg hos Nature Energy på Lolland. Nordic Sugars ambition er at anvende den plantebaserede biometan til at dekarbonisere sukkerproduktionen og gradvist reducere CO2-udledningen på sine to sukkerfabrikker med op til 37.000 tons inden 2030.

- Vi er meget glade for at samarbejde med Nature Energy, der er en international leder inden for biometan. Det er første gang, vi på denne måde anvender vores roepulp til biometan som led i sukkerproduktionen, og denne metode er helt afgørende for, at vi kan halvere CO2-udledningen på vores danske fabrikker frem mod 2030 og opnå klimaneutralitet senest i 2050, lyder det fra Allan Kjærgaard, der er økonomichef og adm. direktør i Nordic Sugar A/S.

Overgangen fra fyringsolie og kul til naturgas og biometan er blevet muliggjort af den nye gasledning til Lolland-Falster, som blev åbnet i september 2024.

Læs også