Unge debutanter i fåreringen

På Kimbrerskuet er der plads til alle – og to syv-årige viste med stolthed deres fine vædderlam frem i ringen.

Cecilie Høj Laursen (tv.) og Mikala Høj Laursen brænder for fårene. Cecilie har sammen med sin familie Brøggers Texel med omkring 230 dyr i alt. Mikala har ikke sine egne får, men er blandt andet fåre- og gedekoordinator på Landsskuet.

Alexander Brogaard fra Thyholm og Ingrid Brøgger fra Hadsten var begge at finde på Kimbrerskuet, hvor de var med for første gang med hvert deres vædderlam.

Det var dog ikke første gang, at syvårige Ingrid udstillede på dyrskue, da hun er en del af Familien Brøgger, som udstiller Brøggers Texel, og hun var blot fire år første gang, at hun udstillede.

Ingrid har sammen med sin familie 75 moderfår derhjemme, mens Alexander, der også er syv år, og hans familie har 19 får også af racen Texel derhjemme.

For familien Brogaard er det deres første udstillerår som fåreavlere – tidligere har de udstillet heste, men nu har familien slået sig på fårene, som passer lidt bedre sammen med børnene.

Kimbrerskuet er familiens tredje dyrskue i år, og som nævnt Alexanders første dyrskue med eget lam.

- Nu havde vi lam, der var klar til at komme med, forklarer Alexanders far, Thomas Brogaard.

Skarp træning op til

- Vi har trænet rigtig meget, fortæller Alexander og Ingrid, som hver eftermiddag op til dyrskuet har brugt tid med at træne deres lam.

Og det var også et par eksemplariske lam, børnene trak rundt med i ringen.

- De går efter dem som en hund, fortæller Thomas Brogaard.

Både Alexander og Ingrid var også rigtig godt tilfredse med dagen.

- Det er gået godt, og mit lam fik 22 point, siger en stolt Alexander.

Ingrids vædderlam fik også 22 point. Og både Ingrid og Alexander er helt sikkert klar på at vise deres dyr frem igen næste gang, at det er dyrskuetid.

God stemning i teltet

Der var flere unge udstillere på Kimbrerskuet – men der var udstillere i alle aldre på Kimbrerskuet. Og at det aldrig er for sent at komme i gang med at udstille, beviste Knud Erik Hansen fra Brønderslev. Han er 82 år og udstillede Blå Texel for første gang.

Uanset alder og hvilken race man stillede med, var man således en del af »fåreflokken«. Den gode stemning i fåreteltet var tydelig, men udstillerne savnede dog, at der var lidt flere publikum, som fandt vej til fårene i teltet ved siden af Messecenteret.

Der var også stor tilfredshed med dommerne, som var med til at skabe den gode stemning.

- Vi havde nogle rigtig gode dommere, fortæller Cecilie Høj Laursen og Mikala Høj Laursen, henholdsvis mor og moster til den unge udstiller, Ingrid og med en fælles passion for fårene.

- Harald (Jepsen, red.) er rigtig god til at beskrive hver enkelt race, fortsætter Cecilie.

Søstrene har en fælles passion for fårene, og de er enige om, at det er en megagod interesse for ungdommen.

- Det giver dem noget ansvar – og de lærer for eksempel, at når det er dårligt vejr, skal dyrene også passes, siger Cecilie Høj Laursen, der har fire børn, som alle var med på skuet.

Læs også