Peterslyst parkerer delvist ploven

Forårsarbejdet på arealerne tilhørende Peterslyst blev færdigt for godt en uge siden, og det blev i år til etablering af i alt 70 hektar såbed uden en forudgående pløjning. Nu krydses der fingre for, at der snart kommer varme og vand over Klovborg.

Med en Case IH Puma 240 CVX klarer de stort set de fleste opgaver i marken på Peterslyst. Her er den for såsættet - en 4 meters Väderstad Spirit.

Det er hovedsageligt Christian Sønderskov Madsen, der tager sig af markbruget på Peterslyst. - Sidste sæson gav alle de marker, der ikke var pløjet, et højere udbytte. Samtidig er markerne mere jævne. Vi kører 4-5 kilometer hurtigere i timen med så-sættet, når jorden ikke er pløjet, siger Christian Sønderskov Madsen (th), som sammen med Finn Schmidt her tjekker fremspiringen af vårbyggen, der blev etableret uden forudgående pløjning.

Det er hovedsageligt Christian Sønderskov Madsen, der tager sig af markbruget på Peterslyst. Det er en opgave, som han ikke kan lægge skjul på, at han virkelig brænder for.

- Selv i weekenderne, hvor han har fri, kan han ikke lade være med at køre ud og se, hvordan afgrøderne står, fortæller Finn Tukjær Schmidt, der kun glæder sig over den store interesse hos den yngre mand i marken.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også