Aktier: Rockwool straffet og NKT belønnet for tal

Det var sidepapirer som Rockwool og NKT, der leverede tal, der skulle bedømmes af investorerne torsdag. Rockwool endte i minus efter en nedpræcisering, mens NKT vendte et fald til en stigning.

- Generelt har vi et kedeligt marked torsdag, hvor det endnu en gang er handelskrigen, der svinger taktstokken, siger afdelingsdirektør i Sydbank Ole Kjær Jensen.

Der er skabt bekymring for, at en delaftale ikke underskrives i år, men udskydes til næste år. Dermed frygtes det også, at der indføres tidligere annoncerede tariffer 15. december fra USAs side.

Ole Kjær Jensen tror dog ikke, at markedet vil være surt resten af året.

- Jeg er ganske fortrøstningsfuld for udviklingen frem mod nytår og ser dagens marked som en reaktion på en god stime tidligere på måneden, siger han.

C25-indekset endte 1,0 pct. lavere i indeks 1187,37.

TRYG OG TOP TIL TOPS

Blandt eliteaktierne var Tryg i fokus og i toppen efter at have fået løftet anbefalingen af Nordea. Udenfor C25 var der fokus kollegaen Topdanmark, som Nordea også havde kigget på og med samme resultat.

Tryg-aktien endte med et kursplus på 2,1 pct. til 184,60 kr.

Nordea har løftet sin anbefaling af aktien i Tryg til "køb" fra "hold", mens kursmålet fastsættes til 210 kr.

Nordea kiggede også på Topdanmark, der ikke er i C25, og også her blev anbefalingen løftet til "køb" fra "hold", mens kursmålet blev sat til 330 kr. Aktien steg 2,7 pct. til 301,40 kr.

ROCKWOOL I BUND

Rockwool i bunden af C25 efter at have leveret regnskab for tredje kvartal torsdag. I regnskabet nedpræciserede selskabet forventningerne til omsætningsvæksten for hele året til "den lave ende af det tidligere udmeldte interval". Regnskabet var først ventet fredag.

- Faldet i aktien skyldes formentlig en bekymring om vækstniveauet fremadrettet, i en situation hvor usikkerheden om verdensøkonomien og udviklingen i handelskrigen tiltager, siger analytiker i Sydbank Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Rockwools B-aktie faldt 4 pct. til 1380 kr.

NKT DYKKEDE FØRST PÅ REGNSKAB

NKT præsenterede sent onsdag aften regnskab for juli, august og september, selv om regnskabet egentlig først var varslet torsdag. Her blev forventningerne til 2019 nedpræciseret, og aktien faldt det meste af torsdagen, men endte 3,4 pct. højere i 132,90 kr.

Der ventes nu en omsætning i standard metalpriser i den lave ende af det tidligere udmeldte spænd på 0,9-1,0 mia. euro, mens driftsresultatet (EBITDA) også ventes i den lave ende af tidligere udmeldte 10-30 mio. euro.

Samtidig varslede selskabet en strategisk gennemgang af det mindre forretningsområde Photonics.

Hvis NKT kan få en god pris for forretningsområdet Photonics, som kan være med til at løse en del af selskabets gældsproblemer, vil et salg af området være en god idé. Det vurderer Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker hos Alm. Brand Markets, torsdag over for Ritzau Finans.

NOVO NORDISK FORTSAT LAVERE

Novo Nordisk-aktien, der faldt 4,1 pct. onsdag efter selskabets kapitalmarkedsdag, faldt torsdag yderligere 1,6 pct. til 362,80 kr.

Onsdagens fald blev forklaret med manglen på konkrete forventninger.

'- Det kan have været med til at skuffe markedet eller skabe en anelse nervøsitet, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, og som deltog i kapitalmarkedsdagen.

- Hovedbudskabet her er, at Novo gennem dagen har givet små brikker til et stort puslespil. Til sidst er det hele blevet bundet sammen. Der er nok nogle, der sidder og kigger på estimaterne i markedet og målsætningerne her. Og de kunne måske godt indikere, at estimaterne frem mod 2025 ligger lidt til den høje side, siger han til Ritzau Finans.

Derimod mener Citi, at man skal se bort fra den negative reaktion.

Citi har stadig et godt øje til Novo Nordisk oven på onsdagens kapitalmarkedsdag, hvor ledelsen droppede konkrete finansielle mål for perioden frem mod 2025, men alligevel præsenterede så mange ambitioner for de enkelte forretningsområder, at analytikerne fik en fornemmelse for, hvor væksten lander.

DAB MED REKORDOVERSKUD I TREDJE KVARTAL

Blandt sidepapirerne har Danske Andelskassers Bank (DAB) torsdag morgen kunnet fortælle, at banken i tredje kvartal havde det største overskud nogensinde efter salget af en aktiepost i Sparinvest. Aktien steg 0,6 pct. til 6,70 kr.

Også fodboldklubben Brøndby IF er fra morgenstunden kommet med regnskab. Her nedjusteres forventningerne til 2019, og der ventes nu et underskud før skat på 75-79 mio. kr. mod før et underskud på 63-73 mio. kr. BIF-aktien endte uæøndret i 63 øre.

Læs også