bannerPos

Valuta: Dollar vender rundt inden nyt om renten fra USA

ritzau Finans

19-06-2019 22:33

Dollar svækkes marginalt oven på tirsdagens styrkelse, men ligger fortsat tæt på det højeste niveau i to uger op til rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften.

Her kan investorerne muligvis få nyt om, hvordan den amerikanske centralbank forholder sig til de langvarige handelsstridigheder mellem Kina og USA, og derudover kommer der indikationer af, hvor tæt Federal Reserve er på at sænke renten - i stedet for at hæve den, som den ellers har gjort det seneste år.

Foreløbigt har markedet næsten indregnet en rentenedsættelse på 25 basispoint til juli, og prisfastsættelsen i futuremarkedet indikerer ifølge Reuters, at renten vil ligge over 60 basispoint lavere end det nuværende niveau på 2,25-2,5 pct. inden udgangen af året.

- I forhold til, hvad markedet prissætter, så er det svært at se, hvordan de skal overraske markedet, når det kommer til lempelser. Risikoen er den anden vej rundt, siger valutastrateg i RBC Capital Markets Adam Cole til Reuters.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,1206 dollar mod 1,1186 dollar tirsdag ved 17-tiden, hvor euro var svækket ganske meget, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, åbnede for, at det kan blive nødvendigt med en ny runde med pengepolitiske lempelser.

I Storbritannien ligger pundet styrket for anden børsdag i træk, efter at den britiske valuta tidligt tirsdag nåede det svageste niveau siden januar.

Risikoen for et hårdt brexit uden en aftale med EU tynger fortsat pundet, der til gengæld har medvind på renteområdet.

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next