bannerPos

Valuta: Dollar vender rundt inden nyt om renten fra USA

ritzau Finans

19-06-2019 22:33

Dollar svækkes marginalt oven på tirsdagens styrkelse, men ligger fortsat tæt på det højeste niveau i to uger op til rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag aften.

Her kan investorerne muligvis få nyt om, hvordan den amerikanske centralbank forholder sig til de langvarige handelsstridigheder mellem Kina og USA, og derudover kommer der indikationer af, hvor tæt Federal Reserve er på at sænke renten - i stedet for at hæve den, som den ellers har gjort det seneste år.

Foreløbigt har markedet næsten indregnet en rentenedsættelse på 25 basispoint til juli, og prisfastsættelsen i futuremarkedet indikerer ifølge Reuters, at renten vil ligge over 60 basispoint lavere end det nuværende niveau på 2,25-2,5 pct. inden udgangen af året.

- I forhold til, hvad markedet prissætter, så er det svært at se, hvordan de skal overraske markedet, når det kommer til lempelser. Risikoen er den anden vej rundt, siger valutastrateg i RBC Capital Markets Adam Cole til Reuters.

En euro koster onsdag eftermiddag 1,1206 dollar mod 1,1186 dollar tirsdag ved 17-tiden, hvor euro var svækket ganske meget, efter at chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, åbnede for, at det kan blive nødvendigt med en ny runde med pengepolitiske lempelser.

I Storbritannien ligger pundet styrket for anden børsdag i træk, efter at den britiske valuta tidligt tirsdag nåede det svageste niveau siden januar.

Risikoen for et hårdt brexit uden en aftale med EU tynger fortsat pundet, der til gengæld har medvind på renteområdet.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next