Der er fordele og ulemper ved tilsætning af syre

Tilsætning af syre kan begrænse tabet af syntetiske aminosyrer, men det skal også kunne betale sig økonomisk.

Ifølge svinekonsulent Jonas Bøge Breinholt, LMO, så er det muligt at begrænse tabet af de syntetiske aminosyrer, hvis man tilsætter to promille myresyre i vådfoderet eller en procent benzoesyre i tørfoderdelen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
Ifølge svinekonsulent Jonas Bøge Breinholt, LMO, så er det muligt at begrænse tabet af de syntetiske aminosyrer, hvis man tilsætter to promille myresyre i vådfoderet eller en procent benzoesyre i tørfoderdelen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke

Det er kendt viden, at i vådfoder foregår der en fermentering, hvis foderet ikke udfodres straks. Og med mindre man har restløs vådfodring, så er der altid en vis mængde foder, der står i rørene og en restmængde i blandetanken, hvor selve restmængden står og gærer til næste udfodring.

Ifølge svinekonsulent Jonas Bøge Breinholt, LMO, så er det de tilsatte syntetiske aminosyrer, der tabes unde

Vil du læse mere?

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Få adgang til Effektivt Landbrug

Allerede abonnent?

Læs også

Nyt foder til fjerkræ sparer miljøet for CO2
Projekt om dødelighed viser positive takter
DLG: Værdien af høsten er på 11,5-12 milliarder kroner
Foreløbige resultater: Mindre råprotein i vinterbyggen end sidste år
Test af maskiner skal forbedre høsten af græs til fremstilling af protein
Mykotoksiner kan blive et problem i foderet i år