bannerPos

Antallet af sundere fødevarer er eksploderet de seneste ti år

- På ti år har Nøglehulsmærket rykket markant. Producenter og detailhandlen har fra starten spillet med, og forbrugerne har kvitteret ved rent faktisk også at efterspørge de mange nye, sundere alternativer. Så det er på alle måder en stor succes, som nu kan fejre 10-års jubilæum, lyder det fra fødevareminister, Mogens Jensen.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
12-08-2019 14:46
Ny opgørelse viser, at der er kommet mange flere fødevarer på hylderne i de danske supermarkeder, som er mærket med det grønne Nøglehulsmærke. Det hjælper de forbrugere, som gerne vil spise sundere og kan være med til at løfte folkesundheden. Fødevareministeren opfordrer til, at den positive udvikling fortsætter, så også fremtiden byder på endnu flere nøglehulsmærkede varer på hylderne.

Rugbrød med mindre salt, pasta med masser af fuldkorn og leverpostej med mindre fedt er på ti år gået fra at være nicheprodukter til at være hyldevarer i landets supermarkeder.

En ny opgørelse, som analysefirmaet Nielsen har lavet for Fødevarestyrelsen, viser, at der er kommet mere end 4.000 varer med Nøglehulsmærket på butikshylderne, siden Nøglehullet blev introduceret i Danmark i 2009.

- På ti år har Nøglehulsmærket rykket markant. Producenter og detailhandlen har fra starten spillet med, og forbrugerne har kvitteret ved rent faktisk også at efterspørge de mange nye, sundere alternativer. Så det er på alle måder en stor succes, som nu kan fejre 10-års jubilæum, lyder det fra fødevareminister, Mogens Jensen.

Folkesundheden kan blive løftet
Der er god grund til at gå efter Nøglehulsmærket, når man handler. Ny forskning fra DTU Fødevareinstituttet viser, at hvis forbrugerne udskifter deres fødevarer til Nøglehulsmærkede produkter, der hvor det er muligt, så kan det give folkesundheden et markant løft. Fx ville befolkningen få 62 procent mere fuldkorn, 25 procent mindre mættet fedt og 12 procent mindre salt.

- Nøglehulsmærket er med til at gøre det sunde valg til det lette valg. Og det er den helt rigtige vej at gå, hvis vi skal løfte folkesundheden. Faktisk er Nøglehulsmærket så god en ordning for både forbrugere og virksomheder, at jeg er overbevist om, at vi også de næste ti år kommer til at se endnu flere fødevarer, der kan leve op til kravene for Nøglehulsmærket, siger Mogens Jensen.

Tal fra YouGov viser, at hele 9 ud af 10 forbrugere i dag kender Nøglehulsmærket, og 65 procent ved, hvad mærket står for.Fødevarer med Nøglehullet skal opfylde krav til bl.a. indholdet af fedt, salt, sukker, fibre og fuldkorn.

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.

Så vårbyggen tidligt men vent på et ordentligt såbed

Landskonsulent er imponeret over udbyttestigninger i vårbyg og minder om vigtigheden af at så tidligt i et godt såbed for at få gode, stabile udbytter.
Side 1 af 1716 (34307 artikler)Prev1234567171417151716Next