Agri Nord-medlemmer får 40 procent af kontingent tilbage i medlemsrabat

Pengene gør bedst nytte i landmændenes lommer, lyder det fra Agri-Nord-formand om beslutning om at give 2 millioner kroner i medlemsrabat ovenpå foreningens årsregnskab for 2017, hvor der er tilbagegang i forhold til 2016.

Regnskabet i Agri Nord for 2017 er gjort op, og resultatet er landet på 1,3 millioner kroner ud af en omsætning på 102,6 millioner kroner. Det er en tilbagegang sammenlignet med 2016, hvor omsætningen landede på 105,1 millioner kroner og resultatet landede på 3,2 millioner kroner.

Omsætningstilbagegangen forklares i en pressemeddelelse med en flytning af omsætning fra Agri Nord til revisionsfirmaet Revice. Desuden lyder det, at der i blandt landmændene har været knap så stor efterspørgsel på rådgivning i 2017,

- De fleste af vore kunder har haft et godt år i 2017, og det har haft den effekt, at efterspørgslen efter rådgivning har været mindre, siger Carl Christian Pedersen, formand i Agri Nord.

Tilfreds med regnskab

Trods tilbagegangen er der tilfredshed med resultatet fra Agri Nord-ledelsen. Der er således investeret en del i både foreningen og forretningen Agri Nord i løbet af 2017. Der er brugt mange ressourcer på digitalisering, herunder skift af ERP-system, kompetence-udskiftninger og udnyttelse af Big Data.

- Det er for at sikre rådgivningen til vore landmænd i fremtiden, siger Carl Christian Pedersen.

Et resultat på 1,3 millioner kroner er derfor – set i lyset af omfanget af investeringerne – et tilfredsstillende resultat, lyder det.

Penge tilbage til medlemmer

For de aktive medlemmer af Agri Nord er der også penge at hente i medlemsrabat ovenpå årsregnskabet. Oveni årets resultat lægges ubrugte hensættelser, og derfor kan Agri Nord i år udbetale 2 millioner kroner i rabat til alle aktive medlemmer. Det betyder, at andelen, der udbetales til medlemmerne, er øget fra 30 til 40 procent af medlemskontingentet.

- Vi er glade for, at vi kan udbetale så stor en andel til vores medlemmer, siger Carl Christian Pedersen og tilføjer, at i Agri Nord er målet ikke et stort overskud, men et overskud, der dog levner mulighed for investeringer og udvikling til gavn for medlemmerne.

- Pengene gør desuden mest nytte i medlemmernes lommer, for det er der, likviditeten er nødvendig, siger formanden.

Forventninger til 2018

Fra Agri Nord lyder det, at forventningerne til regnskabsåret 2018 er et stigende aktivitetsniveau.

Regnskabet præsenteres på Agri Nords generalforsamling torsdag den 8. marts i Agri Nord Idrætscenter. 

Læs også