bannerPos

Ungeformand: - 2018 var en sejr for de unge

Formanden for Landboungdom Fyn, Frederik Petersen, ser tilbage på 2018 som et år, hvor der blev lyttet til de unge på grund af den nye sælgerpantebrevsmodel. Arkivfoto: Lasse Ege Pedersen.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
29-12-2018 08:00
Formanden for Landboungdom på Fyn mener, at de unge er blevet hørt med hensyn til vedtagelsen af den nye sælgerpantebrevsmodel. Men der er stadig noget at kæmpe for.

Når formanden for Fyns LandboUngdom, Frederik Petersen fra Herrested, ser tilbage på 2018 er det første ord, der falder ham for: »Sejr«. Forstået på den måde, at det med den nye sælgerpantebrevsmodel i finansloven nu er blevet lettere for unge mennesker, som ønsker at komme i gang med et generationsskifte.

- Det er jo noget vi har kæmpet for i flere år, og nu er vi kommet et godt skridt på vejen, siger Frederik Petersen, som dog på ingen måde vil tage æren for, at modellen er kommet igennem.

- Der er jo mange aktører, der har stået sammen om det her. Flere landboorganisationer, såsom Fyns Familielandbrug og Centrovice. Men vi har bestemt også gjort vores, og jeg har følt, at vi er blevet respekteret.

- Jeg vil dog ikke påstå, at vi er kommet helt i mål endnu, siger han.

Tørken fylder også i bevidstheden

Derudover så handler 2018 for Frederik Petersen primært om tørken – ligesom så mange, mange andre - hvilket dog ikke kun har været trist, når han tager LandboUngdom-brillerne på.

- Tørken betød, at vores medlemmer havde mere tid til at være sammen socialt og til at komme til vores store arrangementer. Folk skulle ikke kæmpe for høsten i flere måneder, siger Frederik Petersen.

2019 vil blandt andet blive præget af en række store generationsskiftearrangementer indenfor LandboUngdom-regi. Derudover vil der blive budt på endnu en omgang af »Farmer Olympics« i samarbejde med Dalum Landbrugsskole for at tiltrække både flere til landboungdommen og ind på landbrugsuddannelsen.

Læs hele første 2019-udgave af LandbrugFyn allerede fra i dag her på hjemmesiden. Avisen udkommer med FK Distribution på torsdag/fredag den 3. og 4. januar.
GODT NYTÅR!

 

Vil have fat i de små landbrug

Alt for mange mindre landbrug er ikke medlemmer af familielandbrug- eller landboforening, mener NF Plus-formand Kurt Jørgensen. Det skal der laves om på.

Økonomimøde: - Gør det bedre, og jagt spild

Under onsdagens økonomimøde for mælkeproducenter blev kvægnøgleresultaterne for 2018 gennemgået. Kvægbrugskonsulenterne opfordrede til, at man går på spildjagt.

Usikkert med målinger i februar

Hos Yara Danmark er kvælstofprognosens lavere tilførsel af kvælstof forventet. Men usikkerheden fra målinger foretaget først i februar til korrekt niveau senere i sæson er stor og appellerer, ifølge chefagronomen, til brug af N-tester.

Bekæmp ukrudt så snart det er muligt

Det lune vejr har allerede sat gang i væksten i afgrøderne og dermed også ukrudtet. Vær klar til bekæmpelse af græsukrudt, når muligheden igen byder sig.

Kvælstofbehov reduceret med 10.000 tons

Kvælstofprognosen for 2019 er offentliggjort og viser, at der i dele af landet er et mindre behov for tilførsel af kvælstof, end kvælstofnormerne foreskriver.

Politi advarer om gps-tyverier fra landbrugsmaskiner

Politiet i Midt- og Vestjylland opfordrer landmænd og maskinstationer til at sikre gps-udstyr. Den seneste måned har man fået flere anmeldelser om tyveri.

Kolbøtter på svinemarkederne

Efter lang tids dødvande er det forventede opsving kommet i gang på svinenoteringerne i ind- og udland. Noteringen i Danmark stiger mandag med 20 øre for konventionelt svinekød, mens noteringen i Tyskland denne uge steg med over 50 øre.

Undgå ECA-vand til rengøring

ECA-vand indeholder ingen vaskeaktive stoffer og bør derfor ikke bruges til rengøring af malkeanlæg eller -tank, lyder det fra Seges.

Miljøministeren klæber til taburetten med valgflæsk

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) skyder forbi, når han udelukkende giver landbruget skylden for Tolylfluanid og Dichlofluanid i drikkevandet, mener bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1492 (29823 artikler)Prev1234567149014911492Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer