bannerPos

Ungeformand: - 2018 var en sejr for de unge

Formanden for Landboungdom Fyn, Frederik Petersen, ser tilbage på 2018 som et år, hvor der blev lyttet til de unge på grund af den nye sælgerpantebrevsmodel. Arkivfoto: Lasse Ege Pedersen.

Alexander Dornwirth

Videojournalist
29-12-2018 08:00
Formanden for Landboungdom på Fyn mener, at de unge er blevet hørt med hensyn til vedtagelsen af den nye sælgerpantebrevsmodel. Men der er stadig noget at kæmpe for.

Når formanden for Fyns LandboUngdom, Frederik Petersen fra Herrested, ser tilbage på 2018 er det første ord, der falder ham for: »Sejr«. Forstået på den måde, at det med den nye sælgerpantebrevsmodel i finansloven nu er blevet lettere for unge mennesker, som ønsker at komme i gang med et generationsskifte.

- Det er jo noget vi har kæmpet for i flere år, og nu er vi kommet et godt skridt på vejen, siger Frederik Petersen, som dog på ingen måde vil tage æren for, at modellen er kommet igennem.

- Der er jo mange aktører, der har stået sammen om det her. Flere landboorganisationer, såsom Fyns Familielandbrug og Centrovice. Men vi har bestemt også gjort vores, og jeg har følt, at vi er blevet respekteret.

- Jeg vil dog ikke påstå, at vi er kommet helt i mål endnu, siger han.

Tørken fylder også i bevidstheden

Derudover så handler 2018 for Frederik Petersen primært om tørken – ligesom så mange, mange andre - hvilket dog ikke kun har været trist, når han tager LandboUngdom-brillerne på.

- Tørken betød, at vores medlemmer havde mere tid til at være sammen socialt og til at komme til vores store arrangementer. Folk skulle ikke kæmpe for høsten i flere måneder, siger Frederik Petersen.

2019 vil blandt andet blive præget af en række store generationsskiftearrangementer indenfor LandboUngdom-regi. Derudover vil der blive budt på endnu en omgang af »Farmer Olympics« i samarbejde med Dalum Landbrugsskole for at tiltrække både flere til landboungdommen og ind på landbrugsuddannelsen.

Læs hele første 2019-udgave af LandbrugFyn allerede fra i dag her på hjemmesiden. Avisen udkommer med FK Distribution på torsdag/fredag den 3. og 4. januar.
GODT NYTÅR!

 

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next