Retssag på vej om minkerstatninger

Mens nogle minkavlere kunne sælge deres skind på auktioner efter nedslagtningen i november sidste år, måtte andre avlere sende deres mink til blandt andet massegraven her i Nørre Felding. Og den forskel i økonomisk udbytte er urimelig, mener Dansk Mink-formand Louise Simonsen, der nu varsler retssager mod staten. Foto: Henning Andersen

Det kan ikke være rigtigt, at mens nogle minkavlere kunne sælge deres skind på auktioner i år efter nedslagtningen af hele den danske minkbestand i 2020, måtte andre køre ellers raske mink til destruktion – nogle af dem i de to massegrave i Midtjylland. Det mener den nye minkavlerorganisation, Dansk Mink. 

- Det er jo ikke nogen avleres eller andre menneskers skyld, for det var jo ikke til at sige, hvad der endte hvor. Det var en tilfældighed, og det er der ikke nogen, der skal lide over. Så den difference, der er mellem 250 kroner og så op til det, man har kunnet få på auktion, vil jeg mene, skal erstattes. Det kommer vi til at køre nogle sager på, siger formand for Dansk Mink, Louise Simonsen, til Effektivt landbrug. 

Der er lagt op til, at de sager, der bliver rejst ved domstolene, vil kunne danne præcedens fremadrettet. 

Side

7

Læs også