Ny strategi: Danish Crown lægger volumen-ambitionen i skuffen

Direktør Jais Valeur for Danish Crown meldte i går ud om koncernens nye store strategi for fremtiden.

Fremover skal der være mere fokus på klima og bæredygtighed. Klimaaftrykket skal ned, og det vil kræve en højere afregning for slutproduktet.

- Målet er ikke at producere flere grise, men i stedet at skabe mere værdi ud af de råvarer, som vores ejere leverer, siger Jais Valeur, direktør i Danish Crown.

Dog er foreningen Danske Svineproducenter uenige med Danish Crown. Formand Kim Heiselberg mener, at færre slagtninger i Danmark er for uambitiøst.

Svin

Side 7

Markager fortrød intet i retten

Bæredygtigt Landbrug tørnede tirsdag sammen med Aarhus-professor Stiig Markager efter professorens udmelding om, at der har været en øget udledning af kvælstof fra landbruget på 700 tons årligt siden 2010. Stiig Markager fastholdt dette synspunkt, og han mener, at landbruget er hovedårsagen til vandmiljøets dårlige tilstand. 

Indland

Side 2-3

Bestyrelsen tog fejl

Da frustrerede landmænd i november måned demonstrerede i Århus, var bestyrelsen i Landboforeningen Kronjylland imod. Men under foreningens generalforsamling erkendte man, at man havde taget fejl. Faktisk er formanden lidt misundelig på dem, der var med.

Generalforsamling

Side 10

Læs også