Till, hvaffor en fisk?

Robert Coleman besluttede sig efter en jordomrejse til at vende hjem og blive farmer med sin far på familiefarmen nær Cork i det sydvestlige irland, hvor der gås op i at udvikle og dyrke jorden skånsomt og effektivt.

I løbet af en årrække blev der gået fra min-till over no-till til nu conservation agriculture, som er driftsformen for de godt 500 hektar. Og familien er bidt af at eksperimentere på egen jord.

- Vigtigt er det at være tålmodig. Ofte falder udbyttet de første år for så at stige efterfølgende, når jorden har tilpasset sig. Mange går for hurtigt over til no-till, siger han.

Læs om familiens erfaringer og bliv i øvrigt klogere på, hvad de forskellige »Till'er« egentlig er for noget, hvis du skulle være i tvivl.

Global

Side 8-9

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også