Måske ny trend?: Skårlægning af korn fungerer

Andreas Barsøe har siden 2016 drevet et 480 hektar stort økologisk markbrug sammen med sin kammerat Nikolaj Dalsgård ved Haderslev i Sønderjylland.

Og de to partnere og kammerater er i stigende grad begyndt at skårlægge brødhveden, selvom vandprocenten er lidt høj. Nikolaj Dalsgaard vil nemlig hellere skårlægge brødhveden med lidt for høj vandprocent og tærske efter et par dage fremfor at komme ind i en ustadig vejrperiode og miste faldtallet.

De skårlægger også i nogle tilfælde rug, hvede og vårbyg.

- Jeg tror, at skårlægning af også konventionelt korn i stigende grad bliver anvendt.

Læs meget mere inde i avisen.

Høst-Tour

Side 8-9

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også