Økonomisk bomstærk foderstofvirksomhed klar til grøn omstilling

300 medlemmer var forleden mødt op til generalforsamling i Vestjyllands Andel. De var blandt med til at vedtage en samlet overskudsudlodning på 40 millioner kroner. Blandt aftenens store emner var klima, grøn omstilling – herunder den brede politisk vedtagne landbrugsaftale.

Cirka 300 medlemmer var samlet i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, som forleden dannede rammen om Vestjyllands Andels årlige generalforsamling.

Her aflagde bestyrelsesformand Leif Haubjerg sin beretning. Han så tilbage på endnu et begivenhedsrigt år, hvor udvikling af kerneforretningen, de aktuelle forsynings-vanskeligheder og ikke mindst Vestjyllands Andels engagement i den grønne omstilling var blandt fokuspunkterne.

- Landbrug og skovbrug er en central del af løsningen på de udfordringer, der er defineret i klimadebatten. Samarbejde på tværs af virksomheder er vigtigere nu end nogensinde før. Dette kan være med til sikre respekt om vores erhverv, og det fortjener vi i den forbindelse, lød det bl.a. fra formand Leif Haubjerg.

Overskud og udlodning

VA-direktør Steen Bitsch gik dybere ned i regnskabsåret 2020/2021. Herunder kunne han præsentere et koncernresultat før skat på 74 millioner kroner og en omsætning på 2,3 milliarder kroner

Ved regnskabsfremlæggelsens afslutning fremlagde Steen Bitsch bestyrelsens forslag om at udlodde 40 millioner kr. af årets overskud til selskabets medlemmer.

Udlodningen blev hurtigt vedtaget, hvorefter Anders Søgaard, chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer, indtog rollen som facilitator og sparkede gang i en interessant landbrugspolitisk- og faglig debat blandt medlemmerne i Vestjyllands Andel.

I den forbindelse blev der blandt andet stillet skarpt på den nyligt indgåede landbrugsaftale, ligesom flere medlemmer bidrog med input til fremtidige fokuspunkter for Vestjyllands Andel.

- Det var i alle henseender en velafviklet generalforsamling, hvor medlemsdemokratiet blomstrede. Dét takket være stor snakke- og udviklingslyst blandt de fremmødte, som bidrog med interessante perspektiver, i forhold til hvordan vi i fællesskab videreudvikler ikke bare Vestjyllands Andel, men landbruget som helhed, fortæller VA-direktør Steen Bitsch.

Læs også