Ung kamp for flere unge landmænd

Ung landmand er valgt ind i bestyrelsen i Sønderjysk Familielandbrug – nu skal der kæmpes for de unge landmænd.

Forleden blev der afholdt Årsmøde i Sønderjysk Familielandbrug på Agerskov kro, hvor der under valg til bestyrelsen stillede sig en ung landmand op og gav sin tale for at blive valgt ind i bestyrelsen i Sønderjysk Familielandbrug.

Anders Friis Sørensen er ikke hr. hvilken-som-helst-landmand. Anders er 27 år og kom i 2013 ud for en alvorlig ulykke, hvor han blev kørt over af en majssnitter og blev indlagt på intensiv og en overgang i kørestol.

Det stoppede ikke den friske landmand og han kæmpede sig tilbage til en normal hverdag på gården.

Anders havde selv en drøm om selvejet og han købte derfor sin bedstefars slagtesvin bedrift med 18 hektar, maskiner og gamle stalde ved Aabenraa tilbage i 2016, hvor Anders dimitterede fra Landbrugsskolen i Gråsten.

I dag bor Anders stadig på gården med konen Heidi og deres børn, hvor landbruget er steget til 240 ha. Han kører også maskinstation for de nærmeste naboer ved siden af.

Indstillet til fornem pris

Anders blev indstillet i 2021 til prisen ”Årets unge landmand” som han ikke vandt, men hans historie og gå-på-mod for at inspirere andre landmænd og landkvinder til at gå samme vej, gav et stort indtryk på forsamlingen af medlemmer og politikere på årsmødet i Sønderjysk Familielandbrug.

Foruden Anders Friis Sørensen blev Stanley Johansen også valgt ind i bestyrelsen. Stanley holdt en lille tale om, hvordan han vil fokusere på deltidslandbrug og at der fortsat skal være liv på landet og i landdistrikterne.

Resten af bestyrelsen består af genvalgt formand Antoni Stenger, næstformand Niels Iwang, Bent Moshage, Erno Posch og Preben Hansen. Se merepå sfl.lrs.dk

Læs også