bannerPos

Vær velkommen veganere!

230 mennesker blev klogere på, hvad fremtiden bringer, da Agri Nord afholdt deres årlige generalforsamling i Aalborg. Direktør for rådgivningsvirksomheden, Kim Koch (tv), kunne blandt andet glæde sig over ros fra toppen, da Anne Arhnung (th), direktør for Landbrug & Fødevarer, indledte sin klimatale med stor ros til foreningen.

Tenna Bang

Journalist
14-03-2019 12:00
Der var wienerschnitzel på menuen, men inden længe inviteres veganere ind hos landboforeningen ved Agri Nord.

Det var en veloplagt formand, som tirsdag aften kunne afholde sin beretning for 230 tilhørere ved generalforsamlingen i rådgivningsvirksomheden Agri Nord i Aalborg.

Carl Christian Pedersen slog et slag for, at landbruget skal være positivt og optimistisk til trods for, at de politiske vinde langtfra altid blæser landbrugets vej.

- Ja, der er rammevilkår, som ikke er i orden, og vi gør alt for at lave dem om. Det skal vi selvfølgelig gøre, men vi skal lade være med at tale om vores erhverv, som om det er verdens dårligste med verdens dårligste forhold, lød det fra talerstolen med et billede af en flok unge landmænd med en gennemsnitsalder på 34,8 år, som Carl Christian Pedersen for nylig var til køkkenbordsmøde med.

- De er vokset op med de rammevilkår, vi har i dag, og dem tænker de ind i bedriften. Vilkårene fylder ikke alt for dem, sagde Carl Christian Pedersen.

Næste generation

Agri Nord har fokus på næste generation, både når det gælder generationsskifte i landbruget, hvor de blandt andet i samarbejde med landbrugsskolerne har etableret erfagrupper, men også når det gælder næste generation af forbrugere.

For der er nogle trends i samfundet forbrugerne i højere og højere grad efterlever. Det er blandt andet kødløse dage, flere plantebaserede fødevarer og så videre.

- Hvis forbrugerne vil have flere kødfrie dage, så må vi levere planterne i stedet for bøfferne, lød det fra formanden efterfulgt af en video, hvor Carl Christian Pedersen og en række af virksomhedens rådgivere prøvesmager de plantebaserede fødevarer.

Alle undrer de sig over, hvorfor produkterne skal ligne og smage som kød, når de er produceret af planter. En video, som har fået adskillige kommentarer på Facebook, blandt andet fra en veganer, som også er en del af fremtidens forbrugere.

- I året, der er gået, har vi haft møde med Greenpeace. Med Tænketanken Frej – herunder Ida Auken – om fremtidens fødevarer. Vi planlægger lige nu at invitere veganere ind til et møde. Og hvorfor søren er det nu, vi gør det? Det gør vi for at komme i kontakt med forbrugerne. For det er forbrugerne, der har nøglen til politikernes hjerte, sagde Carl Christian Pedersen.

Snakke med kritikere

Og netop det at landboforeningen vil snakke med nogle, de nødvendigvis ikke er enige med, er nye men kommende takter fra Agri Nord.

- Vi har fundet ud af, at det faktisk ikke er farligt at tale med vores kritikere. Det har vist sig, at det er mere givtigt end kun at tale med nogen, der giver os ret, lød det fra formanden, som især blev positivt overrasket under besøget fra Kristian Sloth fra Greenpeace, da mødet endte med flere fælles standpunkter.

Ros fra toppen

Direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, havde også lagt vejen forbi Agri Nord, blandt andet for at debattere klima. Inden da gav hun sig tid til at rose foreningen for deres tradition med, at arbejdsgivere kan indstille medarbejdere, som har været ansat samme sted i 5, 10, 15, 20 år eller længere og som bliver markeret på generalforsamlingen.

- Det har jeg aldrig set andre steder, og det gør rigtig stort indtryk på mig, sagde hun.

Uddrag fra formandens beretning

- Der er ingen tvivl om, Maria Gjerding er en mere moderne præsident end sin forgænger. Alene den erkendelse, at når Danmarks Naturfredningsforening har ønsker om mere natur, så koster det at købe de arealer ud, og det er en væsentlig del af aftalen.

- Angående boringsnære beskyttelsesområder ærgrer det mig, når vi laver gode aftaler, at eksempelvis Aalborg Kommune ikke følger efter, men udpeger samtlige indvindingsområder som pesticidfølsomme.

- I vores arbejde i vandrådene håber jeg ikke, de råd, vi deltager i fremover, vil udvise så stor mangel på demokratisk proces, for det er en stor trussel mod vores erhverv.

- I vores arbejde i vandrådene håber jeg ikke, de råd, vi deltager i fremover, vil udvise så stor mangel på demokratisk proces, for det er en stor trussel mod vores erhverv

 

Bruttofortjeneste: 120.208.904 kroner      
Årets resultat: 1.372.679 kroner      
Egenkapital: 56.298.399 kroner      
Soliditetsgrad: 39,1 procent      

 

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next