bannerPos

Vær velkommen veganere!

230 mennesker blev klogere på, hvad fremtiden bringer, da Agri Nord afholdt deres årlige generalforsamling i Aalborg. Direktør for rådgivningsvirksomheden, Kim Koch (tv), kunne blandt andet glæde sig over ros fra toppen, da Anne Arhnung (th), direktør for Landbrug & Fødevarer, indledte sin klimatale med stor ros til foreningen.

Tenna Bang

Journalist
14-03-2019 12:00
Der var wienerschnitzel på menuen, men inden længe inviteres veganere ind hos landboforeningen ved Agri Nord.

Det var en veloplagt formand, som tirsdag aften kunne afholde sin beretning for 230 tilhørere ved generalforsamlingen i rådgivningsvirksomheden Agri Nord i Aalborg.

Carl Christian Pedersen slog et slag for, at landbruget skal være positivt og optimistisk til trods for, at de politiske vinde langtfra altid blæser landbrugets vej.

- Ja, der er rammevilkår, som ikke er i orden, og vi gør alt for at lave dem om. Det skal vi selvfølgelig gøre, men vi skal lade være med at tale om vores erhverv, som om det er verdens dårligste med verdens dårligste forhold, lød det fra talerstolen med et billede af en flok unge landmænd med en gennemsnitsalder på 34,8 år, som Carl Christian Pedersen for nylig var til køkkenbordsmøde med.

- De er vokset op med de rammevilkår, vi har i dag, og dem tænker de ind i bedriften. Vilkårene fylder ikke alt for dem, sagde Carl Christian Pedersen.

Næste generation

Agri Nord har fokus på næste generation, både når det gælder generationsskifte i landbruget, hvor de blandt andet i samarbejde med landbrugsskolerne har etableret erfagrupper, men også når det gælder næste generation af forbrugere.

For der er nogle trends i samfundet forbrugerne i højere og højere grad efterlever. Det er blandt andet kødløse dage, flere plantebaserede fødevarer og så videre.

- Hvis forbrugerne vil have flere kødfrie dage, så må vi levere planterne i stedet for bøfferne, lød det fra formanden efterfulgt af en video, hvor Carl Christian Pedersen og en række af virksomhedens rådgivere prøvesmager de plantebaserede fødevarer.

Alle undrer de sig over, hvorfor produkterne skal ligne og smage som kød, når de er produceret af planter. En video, som har fået adskillige kommentarer på Facebook, blandt andet fra en veganer, som også er en del af fremtidens forbrugere.

- I året, der er gået, har vi haft møde med Greenpeace. Med Tænketanken Frej – herunder Ida Auken – om fremtidens fødevarer. Vi planlægger lige nu at invitere veganere ind til et møde. Og hvorfor søren er det nu, vi gør det? Det gør vi for at komme i kontakt med forbrugerne. For det er forbrugerne, der har nøglen til politikernes hjerte, sagde Carl Christian Pedersen.

Snakke med kritikere

Og netop det at landboforeningen vil snakke med nogle, de nødvendigvis ikke er enige med, er nye men kommende takter fra Agri Nord.

- Vi har fundet ud af, at det faktisk ikke er farligt at tale med vores kritikere. Det har vist sig, at det er mere givtigt end kun at tale med nogen, der giver os ret, lød det fra formanden, som især blev positivt overrasket under besøget fra Kristian Sloth fra Greenpeace, da mødet endte med flere fælles standpunkter.

Ros fra toppen

Direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Arhnung, havde også lagt vejen forbi Agri Nord, blandt andet for at debattere klima. Inden da gav hun sig tid til at rose foreningen for deres tradition med, at arbejdsgivere kan indstille medarbejdere, som har været ansat samme sted i 5, 10, 15, 20 år eller længere og som bliver markeret på generalforsamlingen.

- Det har jeg aldrig set andre steder, og det gør rigtig stort indtryk på mig, sagde hun.

Uddrag fra formandens beretning

- Der er ingen tvivl om, Maria Gjerding er en mere moderne præsident end sin forgænger. Alene den erkendelse, at når Danmarks Naturfredningsforening har ønsker om mere natur, så koster det at købe de arealer ud, og det er en væsentlig del af aftalen.

- Angående boringsnære beskyttelsesområder ærgrer det mig, når vi laver gode aftaler, at eksempelvis Aalborg Kommune ikke følger efter, men udpeger samtlige indvindingsområder som pesticidfølsomme.

- I vores arbejde i vandrådene håber jeg ikke, de råd, vi deltager i fremover, vil udvise så stor mangel på demokratisk proces, for det er en stor trussel mod vores erhverv.

- I vores arbejde i vandrådene håber jeg ikke, de råd, vi deltager i fremover, vil udvise så stor mangel på demokratisk proces, for det er en stor trussel mod vores erhverv

 

Bruttofortjeneste: 120.208.904 kroner      
Årets resultat: 1.372.679 kroner      
Egenkapital: 56.298.399 kroner      
Soliditetsgrad: 39,1 procent      

 

Arla stormer frem i Tyskland

Arlas mærkevareprodukter har fået godt fat i det tyske marked, og havde sidste år overskud på markedet, der ellers før har givet selskabet grå hår i hovedet.

Kontrol skal bygge på satellitbilleder

En ændring til bekendtgørelse om direkte støtte til landbrugere efter grundbetalingsordningen m.v. er nu i offentlig høring.

Der er stadig god tid til markarbejdet

Med februars varme spirede forventningen til en tidlig såning hurtigt. Regnen i marts har ikke gjort det muligt. Men der er god tid endnu, lover planteavlskonsulent.

Digital overvågning skal sænke antal dødfødte grise

På Sandager Skovgaard har man hele tiden været åben overfor nye digitale tiltag. Det gælder også, når et ungt iværksætterteam ønsker at afprøve en digital løsning til faringsovervågning.

Mindre behov for kvælstof i år: Kvælstofprognosen er offentliggjort

Tørt efterårs- og vintervejr medfører mindre behov for tildeling af kvælstof til afgrøder på finsand, blandet sand- og lerjord og lerjord. Det fastslår kvælstofprognosen for 2019.

Har Yara monopol på gødningsmarkedet?

Antidumping told hindrer fair konkurrence på gødningsmarkedet. Når man taler med sælgerne på foderstoffirmaet, og spørger til gødningspriserne, får man det svar, at det er Yara, der bestemmer pris og kvalitet på gødningsmarkedet, fordi der ingen konkurrence er på markedet.

Dansk landbrug og fødevareindustri går foran i klimakampen

Vi skal sætte yderligere gang i forskningen inden for klima og landbrug, så landbruget fortsat kan udvikles, mener Lise Bech fra DF.
Side 1 af 1490 (29793 artikler)Prev1234567148814891490Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer