bannerPos

Masser af gode grunde til at blive landmand

- Vi er blevet bedre til det, men vi skal stadig blive endnu bedre til at tale vores erhverv op, lød det fra formand Kristian Gade. Foto: Christian Carus

Christian Carus

Journalist
14-03-2019 11:00
Generationsskifter var et af omdrejningspunkterne på Holstebro-Struer Landboforenings generalforsamling, hvor formanden også benyttede lejligheden til udtrykke sin ærgrelse over pressens dækning af landbrugets indsats for mindre kvælstofstofudledning.

Fem minutter. Mere skulle bestyrelsen for Holstebro-Struer Landboforening ifølge formand Kristian Gade ikke bruge på at få skrevet 12 gode grunde til at blive landmand ned.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next