Fransk pionér i conservation agriculture

Ploven røg allerede på pension i 1990. Og i 1998 begyndte Alfred Gässler at så direkte og dyrke efter- og mellemafgrøder for at kunne gå over til dyrkningssystemet conservation agriculture. Nu rådgiver han og datteren, Marie Therese, andre landmænd om, hvordan man kan skifte væk fra konventionel dyrkning med plov.

Familien Gässlers stuehus ligner absolut ikke et dansk stuehus. Denne Semeato direkte-såmaskine med skiveskær ser vi ikke i Danmark. Den kommer fra Brasilien, men er også udbredt i det sydlige Europa og for eksempel Ukraine. Det er en større gruppe medarbejdere fra Agrovi, der gør meget i rådgivning i pløjefri dyrkning, som er på besøg hos familien Gässler tilbage i september. Vinterraps samdyrket med hestebønner, kløver, vintervikke og honningurt. Med stor brug af bladgødskning og brug af biologiske midler ved såning er denne fronttank ofte i brug.

Her i valgkampen begynder det at stå lysende klart, at en CO2-afgift rammer landbruget uanset valgets udfald.

Både Venstre og Socialdemokratiet med flere siger nemlig, at de er klar til at vedtage den.

Spørgsmålet er selvfølgelig bare, hvordan den skal udmøntes?

Bliver det for eksempel sådan, at dokumenteret CO2-lagring i jorden i form af humus med flere kulstofforbindelser kan modregnes i de udledninger, der er?

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også