Genial markedsføring: Kobe-kødkvæg afregnes med 100.000 kr. pr. slagtedyr

Og nej, dyrene masseres ikke dagligt med øl, de opfedes ikke til klassisk musik eller får lange, daglige samtaler. Kobe-kødbranchen er blot dygtig til at gøre det velsmagende kød til en god historie, der sælger. Det indrømmer man på en farm med det berømte kødkvæg.

Kødkvægracen japanese black – der ses her på farmen - leverer 97 procent af wagyu-kødet og herunder også Kobe-beef. Resten af wagyu-racerne er japanese brown, japanese short horn og japanese polled. Gødningen fra feedlot-staldene skal lovgivningsmæssigt oplagres og sælges/gives/bortskaffes til planteavlere, haveejere og alle, der bare vil tage noget. – Det er en meget stor udgift for os, siger Takeshi Yamada. Takeshi Yamada og hans driftslederkollega Tomohiro Komori foran de 20 ens stalde med i alt 700 dyr. Rishalmen importeres fra Kina, der kan levere billigere end fra naboen. Pludselig styrter regnen ned, og studene samles for at slikke frisk regnvand. - Mask fra de japanske bryggerier fås til en fordelagtig lav pris, fortæller Takeshi Yamada. Disse klassifikationer inddeles det slagtede wagyu-kød i. For at opnå betegnelsen Kobe-beef skal kødet have en klassifikation på mellem 6 og 12. Skærmen fra den tablet, man på en japansk restaurant bestiller sin mad på, viser her to slags Kobe-beef. Den til højre – Kobe Wagyu Beef Sirloin Steak – koster på denne restaurant 12.000 yen. Det er cirka 800 kroner og er for 100 g. En steak på 250 g vil altså ende som 2.000 kroner på regningen. Der anvendes savsmuld i bunden af boksene.

De ligner egentlig Angus-kødkvæg, som de går der tre til fire i hver af boksene i den åbne, overdækkede stald.

Men man tænker uvilkårlig på, at en almindelig 250 g steak på en almindelig restaurant af disse dyr koster fra 2.000 kroner og opefter.

- Vi gør egentlig ikke noget særligt, indrømmer Takeshi Yamada lidt undskyldt smilende på spørgsmålet om, hvordan de laver så værdifuld

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også