Jerseymælk fra stald til forbruger

Lapp Valley Farm nær byen New Holland i Pennsylvania, USA, sælger is i lange baner fra sine 80 jerseykøer til kunder fra nær og fjern, fordi de selv laver 16 slags meget velsmagende is og giver kunderne en god oplevelse.

Et kig fra butikken ned gennem indkørslen til farmen. Alt er meget velholdt og derfor indbydende for de mange daglige kunder. Der er i alt 16 forskellige slags is at vælge mellem. Man kan køre om bag butikken og blive betjent gennem vinduet, mens man bliver siddende i bilen. Nemmere kan det ikke blive. Ben Lapp ved kalvene, som bliver passet ganske som danske kalve. De store siloer bliver brugt til at ensilere i. Når man er i New Holland skal der selvfølgelig køres med New Holland maskiner på den lokale kvægauktion. Når man er i New Holland skal der selvfølgelig køres med New Holland maskiner på den lokale kvægauktion. Her bliver der auktioneret hø til fodring af hestene - man kan sige, at det er tankstationen for dem, der ikke fik lavet nok hø om sommeren.

Vi er i det bølgende, farverige efterårslandskab ikke så langt fra byen New Holland i den amerikanske delstat Pennsylvania. Her i staten kører masser af hestevogne rundt både om dagen og aftenen. Her ligger også en stor fabrik, som blandt andet producerer rundballepressere.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også