Jysk investering i kødkvæg i Nicaragua

Cirka 16 danske investorer i Cattlenic-projektet tjener både selv penge og give samtidig nicaraguanske kvægbønder en nem indtægt.

Det udlånte kødkvæg er krydsninger af den tropiske race Brahma med enten Brownswiss eller Angus. Foto: Jørgen P. Jensen Alt kvæg bliver sprøjtet hver anden uge med en insektgift, da tropiske kvægfluer i stort tal lægger æg på huden af kvæget og udvikler blodsugende larver – som det ses på halsen af denne. Foto: Jørgen P. Jensen Alt kvæg bliver sprøjtet hver anden uge med en insektgift, da tropiske kvægfluer i stort tal lægger æg på huden af kvæget og udvikler blodsugende larver – som det ses på halsen af denne. Foto: Jørgen P. Jensen Her går kvæget i en feedlot og fodres, men det er ikke almindeligt i Nicaragua. 80 procent af kvæget går på naturlige græsarealer – ofte uden indhegning og græsser frit i den tropiske natur. Foto: Jørgen P. Jensen På større gårde er ansatte cowboys – gauchos – som lever livet på deres heste, mens de følger det fritgående kødkvæg. Her hos en farm der har kvæg fra Cattlenic-projektet. Foto: Jørgen P. Jensen

Landmand Morten Nielsen fra Vendsyssel og forretningsmand Ole Søndergaard fra Randers har – som omtalt i Effektivt Landbrug den 10. februar – været med til at starte et enkelt, men velkørende investeringsprojekt i Nicaragua.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også