Tænk ud af boksen - og eksperimentér

Du skal turde tænke nyt, hvis du vil væk fra den traditionelle jordbearbejdning med livrem og seler samt plov og det pæne udseende. Avisen har mødt franske Sarah Singla, der er en spændende underviser med stor viden om conservation agriculture, og hvordan driftsformen kan praktiseres med stigende udbytter og lavere omkostninger.

Skal såsæden ned i jorden - eller kan man bare sprede den ud ovenpå jorden?  Det er et af de mange spørgsmål, som den franske agronom og foregangskvinde inden for »conservation agriculture«, Sarah Singla, tumler med. I november var hun underviser og vært for 16 landmænd og konsulenter, der deltog i et kursus arrangeret af Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i DanmarK (FRDK).

Der blev lagt ud med et besøg på de

Vil du læse mere?

Prøv to måneder til én måneds pris.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs mere om Pløjefri dyrkning

Begreber som conservation agriculture og regenerativt landbrug vinder frem – også i det politiske landskab og hos organisationer, som ikke har haft historie for samarbejde med landbruget.

Læs mere her

Læs mere om Global Farming

Effektivt Landbrug har gennem de sidste 10 år rejst kloden rundt og besøgt landmænd i bl.a. Sydamerika, New Zealand, Uganda, Cambodia og Indien.

Læs mere her

Læs også