Husk reflekser til rideturen

Med efteråret kommer også de korte dage, hvor reflekser ikke kun skal frem til rygsækken og til cyklerne, men også er vigtige til hunden, dig selv og hesten, hvis du rider eller går tur i skumring eller mørke.

Efteråret har meldt sin ankomst, og det behøver ikke være mere end halvmørkt, før en hund eller hest er usynlig for bilisterne. Selvom vi stadig kan nyde godt af de lyse timer, er det nu vi skal være opmærksomme på os selv og vores husdyr i trafikken.

Sådan lyder det i en meddelelse fra Agria Dyreforsikring, hvor de blandt andet giver gode råd til rytteren i trafikken.

Bliv set

En god refleks skal kunne ses på 140 meters afstand, når den bliver ramt af en lyskegle.

Hvis du ikke har refleks på, er du først synlig ved cirka 20 meters afstand, og det efterlader ikke meget tid for bilisten til at reagere.

Reflekser til hest

Ifølge Agria er det påkrævet, at du rider med en ridelygte på venstre ben, hvis du rider i trafikken. Lygten skal vise et hvidt lys fremad og et rødt lys bagud, og den skal være synlig fra mindst 150 meters afstand.

Reflekser ses bedst, hvis de sidder lavt og er i bevægelse. Derfor er det ligeledes påkrævet, at du putter reflekser på alle hestens fire ben - og de skal være mindst fem centimeter brede.

- Tænk også på, at de skal kunne ses fra alle vinkler, lyder det videre fra Agria.

Selvom det ikke er direkte påkrævet, så er det altid en god idé at gøre sig selv og hesten mere synlig ved at bære en refleksvest og give hesten et refleksdækken på.

- En refleksgrime og et dækken med reflekser på folden kan, ifølge Agria, også gøre en stor forskel, hvis hesten slipper fri, men også ved ind- og udlukning, som sker tæt på en trafikeret vej.      

Læs også