Ny foderring til hestefolden er på markedet

Når høet skal tildeles på hestefolden, kan vind og vejr udfordre, så halvdelen flyver væk. OK Plast introducerer nu en ny foderring, der kan være behjælpelig med udfordringen.

Ved at anvende en foderring holder man sammen på stråfoderet og sørger desuden for, at dyrene ikke træder op i det. OK Plast introducerer nu en lidt mindre foderring, type 674, der holder sammen på opdelt stråfoder ude på folden.
Ved at anvende en foderring holder man sammen på stråfoderet og sørger desuden for, at dyrene ikke træder op i det. OK Plast introducerer nu en lidt mindre foderring, type 674, der holder sammen på opdelt stråfoder ude på folden.

Lige nu vokser græsset på folden kun lidt. Er hestene meget udenfor, skal de som erstatning gerne have stråfoder for mavens skyld. Lægger man foderet direkte på jorden, vil hestene træde i det. Nogle heste urinerer også i høet, da det sprøjter mindre på bagbenene, end hvis de gør det på den bare jord.

Fodring på jorden fører også til, at en del stråfoder forsvinder over til naboen på blæsende dage. Unødigt spild og en fold med gammelt foder er derfor konsekvensen. Hertil kommer ekstra foderudgifter.

Men der kan gøres noget, og der er penge at spare. Ved at anvende en foderring holder man sammen på stråfoderet og sørger desuden for, at dyrene ikke træder op i det. På den måde spares foder og penge, og naboen er glad, lyder det i en pressemeddelelse fra OK Plast i Horsens.

Ny foderring til mindre flokke

OK Plast introducerer nu en lidt mindre foderring, type 674, der fint holder sammen på opdelt stråfoder ude på folden. Med en diameter på 128 cm og en højde på 78 cm er den velegnet til alt fra en til fire heste. Og med en vægt på knap 30 kg er den særdeles nem at flytte rundt.

De første foderringe står på foldene hos HMK Horses i Horsens, hvor Henriette Eriksen hurtigt opdagede fordelene ved den lille foderring.

- Den er jo superlet at flytte rundt, hvis det bliver for mudret, fortæller Henriette Eriksen. Og tilføjer – Udformningen gør desuden, at vi kan fodre udefra og spare turen ind på folden.

Foderring nr. 674 leveres i tre dele, som let samles til en færdig enhed. Den lidt mindre foderring egner sig også til hesteejere, der opstiller flere foderringe for at forhindre, at svage heste holdes væk. Andre igen med større arealer opstiller flere foderringe for at få heste til at motionere mellem foderstationerne.

Når man anvender en foderring sikres, at hesten æder i dens naturlige stilling. Det mindsker risikoen for luftvejslidelser og sørger for normal slitage på tænderne. Kanterne på foderring nr. 674 er flot afrundede, så risikoen for skader mindskes.

OK Plast oplyser endvidere, at virksomheden har mere end 30 års erfaring med fremstilling af staldtilbehør af plast til heste. I lighed med alle andre staldprodukter fra firmaet lanceres den nye foderring under varemærket »Young line«.

/cab

Læs også