bannerPos

Høster 9,5 tons rug pr. hektar på halvdårlig jord

Der er fuld fart på høsten af rug hos Kim Schou Rasmussen nær Flyvesandet ved Otterup. Hele tre mejetærskere er i gang på de 130 hektar med rug. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
28-07-2019 11:06
Kim Schou Rasmussen fra Flyvesandet nær Otterup er tilfreds med høsten af rug. Han har tre mejetærskere i gang for at blive færdig.

- Vi høster med en vandprocent på 14,7 og et udbytte lige p.t. på 9,5 tons pr. hektar.  Det er pænt over middel, og især på vores jord, siger Kim Schou Rasmussen fra Flyvesandet nær Otterup.

- Det er ikke for sjov, at det hedder Flyvesandet herude, griner han.

Rugen er sået 10. september og er en konceptrug. Det betyder, at det ikke har været muligt at vækstregulere.

- Der er lidt lejesæd enkelte steder, men ikke noget, der volder os problemer. Så det ser rigtig fornuftigt ud.

Kim Schou Rasmussen driver i alt 350 hektar, hvoraf de 130 hektar er med rug.

- Vi har tre maskiner i gang, så vi kan blive færdige, inden regnen kommer (ifølge vejrudsigten fra DMI fredag eftermiddag, red.), siger han, der leverer direkte til Danish Agro.

- Det kan vi heldigvis lige så godt, når det er så tørt, lyder det.

 

Visionært anlæg vil reducere landbrugets klimabelastning

Organic Fuel Technology arbejder på at have første produktionsanlæg, der kan omdanne blandt andet halm til gas, olie og biokul, hvor gødningsværdien er bevaret, klar i januar 2021.

Usikkerhed om 20 procent-regel ved generationsskifter

Hovedreglen om, at en ejendom kan handles i familien til den offentlige ejendomsværdi plus/minus 15 procent bliver den 1. juli til en 20 procent-regel. Men det er usikkert, om reglen overhovedet kan bruges ved generationsskifter, påpeger rådgivningsselskab.

Lantmännen præsenterer guldrandet kvartalsregnskab

Den svenske landbrugskoncern Lantmännen har sendt regnskabet for første kvartal af 2020 ud, og det har vist et overskud på 447 millioner svenske kroner.

NIR i bagagerummet giver skarpere beslutninger

Et transportabelt NIR-apparat giver kvægrådgiver Jesper Rask Pedersen svar på tørstof, protein og meget mere i græs, majs og foderblandinger nu og her.

Spædgrisediarré kan være en hård nød at knække

Der er ikke tale om en enkeltstående løsning til de besætninger, der oplever udfordringer med tidlig spædgrisediarré. Men svinedyrlæge Kjetil Johansen har positive erfaringer med at se nærmere på de vacciner, der anvendes i forebyggelsen.

- Regeringen er med det her i gang med at nedlægge dansk landbrug

Venstres Erling Bonnesen (V) fortæller, at det virker helt surrealistisk, at regeringen ser ud til at beslutte, at der med de næste vandområdeplaner skal køres med to forskellige målstreger. År 1900 står således til at blive droppet som referenceår for klorofyl, mens man holder fast i år 1900 som referenceår for ålegræs.

Mindre septoria og mere gulrust i vinterhveden

Når den sidste sprøjtning i vinterhvede skal køres, er det vigtigt at være opmærksom på, at der i år er et højt smittetryk fra gulrust, påpeger rådgiver fra Velas.

Sammenligning af økologi og konventionel dyrkning

Effektivt Landbrug bragte tirsdag 19. maj en artikel, hvis overskrift konkluderede: Nærmest ingen forskel mellem økologisk og konventionel planteavl i miljø- og klimapåvirkning. Men passer det virkelig - eller er det en tilsnigelse?
Side 1 af 1851 (37011 artikler)Prev1234567184918501851Next