bannerPos

Høster 9,5 tons rug pr. hektar på halvdårlig jord

Der er fuld fart på høsten af rug hos Kim Schou Rasmussen nær Flyvesandet ved Otterup. Hele tre mejetærskere er i gang på de 130 hektar med rug. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
28-07-2019 11:06
Kim Schou Rasmussen fra Flyvesandet nær Otterup er tilfreds med høsten af rug. Han har tre mejetærskere i gang for at blive færdig.

- Vi høster med en vandprocent på 14,7 og et udbytte lige p.t. på 9,5 tons pr. hektar.  Det er pænt over middel, og især på vores jord, siger Kim Schou Rasmussen fra Flyvesandet nær Otterup.

- Det er ikke for sjov, at det hedder Flyvesandet herude, griner han.

Rugen er sået 10. september og er en konceptrug. Det betyder, at det ikke har været muligt at vækstregulere.

- Der er lidt lejesæd enkelte steder, men ikke noget, der volder os problemer. Så det ser rigtig fornuftigt ud.

Kim Schou Rasmussen driver i alt 350 hektar, hvoraf de 130 hektar er med rug.

- Vi har tre maskiner i gang, så vi kan blive færdige, inden regnen kommer (ifølge vejrudsigten fra DMI fredag eftermiddag, red.), siger han, der leverer direkte til Danish Agro.

- Det kan vi heldigvis lige så godt, når det er så tørt, lyder det.

 

Kvælstofønsker: Knud Jeppesen i hveden

Knud Jeppesen hjælper til med at høste omkring 170 hektar hvede nær Jelling. Kvaliteten er god, og udbyttet er rimeligt, selvom han ville ønske, at planterne kunne have fået mere kvælstof. Til trods for landmændenes begrænsninger er høsten stadig en dejlig tid på året. Især når vejret er helt perfekt, og der er ekstra sved på panden. Vi var med i marken.

Vilomix: Tørsyremix kan hjælpe med at bevare foderets værdi

Ifølge foderfirma er det muligt at halvere antallet af mikroorganismer, når der tilsættes 2-3 kg tørsyre pr. tons fuldfoder.

Landsforskelle i græs og majs

Generelt klarer foderafgrøderne sig ikke så tosset, men flere steder kunne godt bruge vand nu.

Der er rigeligt med hvede på globalt plan

Denne måneds WASDE-rapport fra det amerikanske landbrugsministerium viste, at der som forventet er masser af hvede tilgængeligt på globalt plan. Dette til trods for at vi her i Europa oplever en nedgang i hvedeproduktionen.

Supermagnet klar til september

BvL er klar med en magnet til fodervogne, som er så kraftig, at man skal passe på sin mobil og tablet i dens nærhed.

Nogle landmænd rådes til at dyrke vinterbyg på et forkert grundlag

Selvfølgelig skal både landmænd og deres rådgivere arbejde efter landets love og regler, selvom disse er både rigide og fagligt uforstandige. Men landmændenes frustrationer bliver større, når de rådgives til at gå på kompromis med fagligheden, selv hvor dette ikke er nødvendigt.

Hellere 20 minutter for meget end 5 minutter for lidt i foderblanderen

Ifølge Bulldog Agri kan de fleste blandere i dag håndtere kompaktfoder, når de ellers er udstyret med ordentlige knive og gode, store snegle, som kan levere et stort foderflow i karret.
Side 1 af 1897 (37926 artikler)Prev1234567189518961897Next