bannerPos

Rug og hvede har lagt sig ned, men giver alligevel høje udbytter

Peter Beck er ejer af Valbygaard nord for Slagelse. – At vi kører med vores New Holland TX68 fra 1999 endnu, er tegn på vores viden om maskinøkonomi, smiler Peter Beck. Fotos: Jørgen P. Jensen

Jørgen P. Jensen

Journalist (Planter og udland)
30-07-2019 08:00
Topudbytterne bliver suppleret med god kernekvalitet og vinterrapsen med højt olieindhold. - Især rapsen har været nem at høste, fortæller Peter Beck, Slagelse.

- Vi er lige gået i gang med vores 35 hektar rug, som det er første gang, vi prøver, fortæller Peter Beck, ejer af Valbygaard, der driver 1.100 hektar planteavl nord for Slagelse.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.
Side 1 af 1607 (32122 artikler)Prev1234567160516061607Next