bannerPos

Rug og hvede har lagt sig ned, men giver alligevel høje udbytter

Peter Beck er ejer af Valbygaard nord for Slagelse. – At vi kører med vores New Holland TX68 fra 1999 endnu, er tegn på vores viden om maskinøkonomi, smiler Peter Beck. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
30-07-2019 08:00
Topudbytterne bliver suppleret med god kernekvalitet og vinterrapsen med højt olieindhold. - Især rapsen har været nem at høste, fortæller Peter Beck, Slagelse.

- Vi er lige gået i gang med vores 35 hektar rug, som det er første gang, vi prøver, fortæller Peter Beck, ejer af Valbygaard, der driver 1.100 hektar planteavl nord for Slagelse.

- Rugen har lagt sig helt ned, så det er lidt spændende at se, hvordan den høstes, fortæller han i går eftermiddag.Han er dog noget utilfreds med, at rugen er blevet kasseret til fremavl med begrundelsen, at den lå ned.   

Forelø

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Vær klar til at konvertere

Når renterne bevæger sig op og ned inden for kort tid, er muligheden for gevinst størst, hvis man på forhånd har lagt en strategi for, hvad man vil gøre, lyder det fra virksomhedskonsulent.

Vægtgrænsen hæves med to kilo i uge 16

Øget efterspørgsel efter magre produkter kræver lettere grise. Derfor hæver Danish Crown kun vægtgrænsen med to kilo fra uge 16. Hvornår vægten normaliseres med de sidste to kilo er for tidligt at spå om.

Corona bremser dyrskue i Lemvig

Corona-situationen har fået parterne bag Lemvig Marked og Dyskue til at aflyse årets skue.

Økologiske forårsmøder rykker ind på skærmen

Ny viden og inspiration til arbejdet med økologisk landbrug skal ikke stoppes af corona-situationen. Derfor afholder Seges Økologi Innovation og DLBR Dansk Økologi sammen en række gratis webinarer for landmænd.

Danish Bio Commodities vil investere trecifret millionbeløb i biogas

Vestjyllands Andel, Jysk Energi og Langfristet Erhvervsfinansiering, som tilsammen udgør Danish Bio Commodities, har i samarbejde stiftet DBC Invest. De vil nu støtte danske biogasanlæg med 215 millioner kroner.

Nord-West noteringen falder med 3,50 euro

Der er flere indikatorer, der tyder på stigende frem for på faldende priser i de kommende uger på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Maskinproducent færdiggør fabriksudvidelse trods virus

HE-VA holder gang i hjulene med ny fabrikshal, så der til maj kommer endnu mere tryk i malersprøjten på Mors.
Side 1 af 1807 (36138 artikler)Prev1234567180518061807Next