bannerPos

Rug og hvede har lagt sig ned, men giver alligevel høje udbytter

Peter Beck er ejer af Valbygaard nord for Slagelse. – At vi kører med vores New Holland TX68 fra 1999 endnu, er tegn på vores viden om maskinøkonomi, smiler Peter Beck. Fotos: Jørgen P. Jensen

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
30-07-2019 08:00
Topudbytterne bliver suppleret med god kernekvalitet og vinterrapsen med højt olieindhold. - Især rapsen har været nem at høste, fortæller Peter Beck, Slagelse.

- Vi er lige gået i gang med vores 35 hektar rug, som det er første gang, vi prøver, fortæller Peter Beck, ejer af Valbygaard, der driver 1.100 hektar planteavl nord for Slagelse.

- Rugen har lagt sig helt ned, så det er lidt spændende at se, hvordan den høstes, fortæller han i går eftermiddag.Han er dog noget utilfreds med, at rugen er blevet kasseret til fremavl med begrundelsen, at den lå ned.   

Forelø

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next