bannerPos

Jordbæravlere jubler over kanon-høst

21-07-2019 07:30

De danske jordbær-avlere jubler for øjeblikket over det danske sommervejr. Det har nemlig givet dem en rigtig god høst i år, skriver jv.dk.

- Det har været en fantastisk høst. Der har ingen problemer været.  Det har bare kørt derudad. Indtil videre har det været et af de bedste år nogensinde for os, siger Iver Krog, der ejer Østergård Frugt & Bær på Als, til avisen.

JydskeVestkysten har talt med flere jordbæravlere, som alle er jublende glade over, at juli indtil nu ikke har været varmere. Normalt plejer sæsonen for de røde bær at ebbe ud i midten af juli. Nu regner jordbæravlerne med, at der stadig vil være danske jordbær på hylderne i et par uger mere.

- Der kommer folk i min butik og siger, at det er synd for mig, at solen ikke skinner. Så siger jeg: 'Ja, det er da synd for mig', men jeg mener det slet ikke. Jeg vil meget hellere have 17-18 grader og lidt overskyet, for så får jeg en så lang sæson som muligt, fortæller jordbæravler Jens Madsen til jv.dk.

Sidste års varme og tørke gav til gengæld jordbæravlerne en katastrofalt dårlig sæson.

 

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.

Ny såteknik fra Horsch

Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i 6 meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD og er begge ”rene” såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget. Begge Taro enheder skal typisk kombineres med en Horsch Partner FT fronttank 4.

Nye siloer fordobler høstkapaciteten

Hos Hedegaards afdeling i Vebbestrup fordobler to nye stålsiloer næsten kapaciteten. Siloanlægget ventes køreklart 3. august.
Side 1 af 1872 (37426 artikler)Prev1234567187018711872Next