bannerPos

Jordbæravlere jubler over kanon-høst

Redaktionen

21-07-2019 07:30

De danske jordbær-avlere jubler for øjeblikket over det danske sommervejr. Det har nemlig givet dem en rigtig god høst i år, skriver jv.dk.

- Det har været en fantastisk høst. Der har ingen problemer været.  Det har bare kørt derudad. Indtil videre har det været et af de bedste år nogensinde for os, siger Iver Krog, der ejer Østergård Frugt & Bær på Als, til avisen.

JydskeVestkysten har talt med flere jordbæravlere, som alle er jublende glade over, at juli indtil nu ikke har været varmere. Normalt plejer sæsonen for de røde bær at ebbe ud i midten af juli. Nu regner jordbæravlerne med, at der stadig vil være danske jordbær på hylderne i et par uger mere.

- Der kommer folk i min butik og siger, at det er synd for mig, at solen ikke skinner. Så siger jeg: 'Ja, det er da synd for mig', men jeg mener det slet ikke. Jeg vil meget hellere have 17-18 grader og lidt overskyet, for så får jeg en så lang sæson som muligt, fortæller jordbæravler Jens Madsen til jv.dk.

Sidste års varme og tørke gav til gengæld jordbæravlerne en katastrofalt dårlig sæson.

 

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland

En misforståelse at landbruget stadig fører krig mod kvælstof

- Jeg er lidt skuffet over, at landbrugets organisationer og øvrige aktører ikke stiller sig mere skeptisk overfor det gavnlige i at vedblive med at føre krig imod kvælstof (N), skriver Jørn Rasmussen. – Miljøministeriet bør anmeldes for at krænke proportionalitetsprincippet, mener han.
Side 1 af 1612 (32224 artikler)Prev1234567161016111612Next