bannerPos

Jordbæravlere jubler over kanon-høst

21-07-2019 07:30

De danske jordbær-avlere jubler for øjeblikket over det danske sommervejr. Det har nemlig givet dem en rigtig god høst i år, skriver jv.dk.

- Det har været en fantastisk høst. Der har ingen problemer været.  Det har bare kørt derudad. Indtil videre har det været et af de bedste år nogensinde for os, siger Iver Krog, der ejer Østergård Frugt & Bær på Als, til avisen.

JydskeVestkysten har talt med flere jordbæravlere, som alle er jublende glade over, at juli indtil nu ikke har været varmere. Normalt plejer sæsonen for de røde bær at ebbe ud i midten af juli. Nu regner jordbæravlerne med, at der stadig vil være danske jordbær på hylderne i et par uger mere.

- Der kommer folk i min butik og siger, at det er synd for mig, at solen ikke skinner. Så siger jeg: 'Ja, det er da synd for mig', men jeg mener det slet ikke. Jeg vil meget hellere have 17-18 grader og lidt overskyet, for så får jeg en så lang sæson som muligt, fortæller jordbæravler Jens Madsen til jv.dk.

Sidste års varme og tørke gav til gengæld jordbæravlerne en katastrofalt dårlig sæson.

 

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.

Viruspræparat godkendt

Miljøstyrelsen har godkendt produktet V10 Elicitor, som indeholder viruspartikler til bekæmpelse af »Mild Pepino Mosaik Virus VC1« i tomater i lukkede væksthuse.

Harmony 50 SX er godkendt til mindre anvendelse i sukkermajs

Efter anmodning fra HortiAdvice har Miljøstyrelsen godkendt Harmony 50 SX til mindre anvendelse i sukkermajs.

Regnefejl betyder ikke, at man kommer 3.000 tons tættere på miljømål

Miljømålet for »god økologisk tilstand« bliver efter al sandsynlighed også sænket som følge af regnefejlen, hvor kvælstofudledningen til havmiljøet har været overvurderet, forklarer Aarhus-forskere.

Skarpe tips til dyrkning af vårbyg

Lene Mathiasen, planteavlskonsulent hos Agrovi, har gode råd til etablering af vårbyg. Tidlig såning og velforberedt såbed er vigtige faktorer for at opnå gode udbytter.

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

Ny handelsplatform skal sikre den gode handel

Visionen med den nye handelsplatform Agmondo er at skære de uønskede mellemled i handlen væk og samtidig sikre et udvalg af produkter, der har synlig gevinst for landmanden.

Rekordhøj Chicago-hvede

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Majsprisen er for lav i forhold til prisen for hvede

Majsprisen halter en hel del efter hvedeprisen og har derfor meget at skulle indhente i opadgående retning i løbet af 2020.
Side 1 af 1753 (35054 artikler)Prev1234567175117521753Next