bannerPos

Overgaard har modtaget store kornmængder

Trods den udbyttemæssigt ringe høst er situationen den, at flere af Overgaards kornlagre allerede er overfyldte.

Per Jørgensen

Journalist
10-08-2018 12:47
Trods den udbyttemæssigt dårligste kornhøst i mands minde har Overgaard også i år modtaget store mængder korn på sine kornmodtagelser.

- Vi er fuldt bevidste om, at de meget lave høstudbytter uundgåeligt vil medføre mærkbare økonomiske udfordringer for mange af vore kunder. Da vi jo også selv driver landbrug og ved, hvad lave høstudbytter koster på bundlinjen, er det en situation, som gør os ondt på kundernes vegne, siger Claudio Pelsen fra Overgaard.

- Selvom årets høst endnu ikke er helt afsluttet, vil vi gerne allerede på nuværende tidspunkt rette en stor tak til vore kunder for den flotte opbakning i denne høst, lyder det fra Claudio Pelsen.

Fuld gang i kornmodtagelsen på Kostervig på Møn

- På vores kornmodtagelse på Kostervig på Møn, som vi først kunne åbne den 1. august, har vi endda oplevet, at vore kunder i området har holdt korn tilbage for også at bakke os op der, fortæller han.

Overgaards kornmodtagelse på Kostervig har kapacitet til 25.000 tons korn og betjenes af lagermand Flemming Rosendal, som er velkendt blandt områdets landmænd.

Trods den udbyttemæssigt ringe høst er situationen den, at flere af Overgaards kornlagre allerede er overfyldte.

Miljøminister: Øko-landbrug er godt for grundvandet

Der er et klart behov for at beskytte drikkevandet bedre på grund af det stigende antal sager med fund af rester af pesticider, der har skabt overskrifter siden 2017. Det siger miljøminister Lea Wermelin, efter at det er kommet frem, at der findes pesticidrester i mere end fire ud af ti drikkevandsboringer.

Prisnedtur på svin kan udeblive

Den sæsonmæssige prisnedtur kan helt udeblive i år, lyder det i en markedskommentar fra Danske Svineproducenter. I dag er Nord-West-noteringen igen uændret.

Kina har importeret danske avlssøer

De vedvarende problemer med afrikansk svinepest har fået Kina til at importere godt 900 danske alvssøer via fly. Det skriver Reuters Bureau.

Markedspodcasten - WASDE-rapport presser priserne

WASDE-rapporten presser priserne, men markedsanalytiker Peter Arendt tror dog ikke på, at presset bliver ved.

Økologer vil være en del af klimaløsningen

Klimaet er på alles læber - og med rette. Derfor er klimaet og klimaforandringerne også omdrejningspunktet for en stor del af programmet, når den danske øko-branche samles til økologikongressen 20.-21. november, der er arrangeret af Seges, Økologisk Landsforening, Landbrug & Fødevarer samt Biodynamisk Forening.

Seges svarer fødevareministeren igen

Fødevareministeriets annoncerede stramninger i dyrevelfærdskontrollen får en hård medfart hos Seges Svineproduktion.

Fødevareeksporten er på rekordkurs

Virksomhederne i den danske fødevareklynge øgede eksporten for de første syv måneder i år med 2,4 milliarder kroner sammenlignet med sidste år, og er dermed på rekordkurs.
Side 1 af 1659 (33170 artikler)Prev1234567165716581659Next