bannerPos

Overgaard har modtaget store kornmængder

Trods den udbyttemæssigt ringe høst er situationen den, at flere af Overgaards kornlagre allerede er overfyldte.

Per Jørgensen

Journalist
10-08-2018 12:47
Trods den udbyttemæssigt dårligste kornhøst i mands minde har Overgaard også i år modtaget store mængder korn på sine kornmodtagelser.

- Vi er fuldt bevidste om, at de meget lave høstudbytter uundgåeligt vil medføre mærkbare økonomiske udfordringer for mange af vore kunder. Da vi jo også selv driver landbrug og ved, hvad lave høstudbytter koster på bundlinjen, er det en situation, som gør os ondt på kundernes vegne, siger Claudio Pelsen fra Overgaard.

- Selvom årets høst endnu ikke er helt afsluttet, vil vi gerne allerede på nuværende tidspunkt rette en stor tak til vore kunder for den flotte opbakning i denne høst, lyder det fra Claudio Pelsen.

Fuld gang i kornmodtagelsen på Kostervig på Møn

- På vores kornmodtagelse på Kostervig på Møn, som vi først kunne åbne den 1. august, har vi endda oplevet, at vore kunder i området har holdt korn tilbage for også at bakke os op der, fortæller han.

Overgaards kornmodtagelse på Kostervig har kapacitet til 25.000 tons korn og betjenes af lagermand Flemming Rosendal, som er velkendt blandt områdets landmænd.

Trods den udbyttemæssigt ringe høst er situationen den, at flere af Overgaards kornlagre allerede er overfyldte.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31707 artikler)Prev1234567158415851586Next