bannerPos

Vent med at sælge maltbyggen til efter høst

Med en tør sommer bliver det ekstra svært at få tærsket aksene rene. Så for at undgå at tærske for hårdt og risikere afskallede kerner, er det vigtigt at indstille mejetærskeren helt rigtigt. Arkivfoto

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
11-07-2018 07:00
Tørken og den lave vækst af vårbyg kan få proteinprocenten for højt op i høstet maltbyg. Vårbyg med over 11,5 kan dog måske handles med maltbygtillæg i en mangelsituation efter høst, vurderer planteavlskonsulent.

Maltbygprisen har på det seneste været stigende på grund af udsigten til lave høstudbytter i Danmark.
- Vi er en stor spiller på det europæiske maltbygmarked, når bare tørken herhjemme påvirker maltprisen så meget, lyder det fra VKSTs planteavlskonsulent Jakob Kjærsgaard.
Alligevel er hans anbefaling at lade være med at sælge maltbyggen før høst. For selvom landmænd har været tilbageholdende med kvælstofgødningen, så er Jakob Kjærsgaard bange for, at det ikke er nok til i år at holde proteinprocenten nede.
- Du ved ikke med sikkerhed, om det er maltbyg, som står på din mark – i år primært på grund af risikoen for højt proteinindhold. Vil man absolut handle sin vårbyg før høst, så er det lige så vigtigt at få en god aftale for en eventuel foderbyg som for maltbyg.
 

Læs mere i ugens tema om høst i LandbrugFyn

 

Alle opgaver er vigtige

Hos Go-Gris I/S har de succes med at fastholde deres medarbejdere, og ifølge medejer Martin Mogensen, behøver indsatsen ikke at være så højtravende for at lykkes med et godt team.

Ny slam-teknik genbruger fosforgødning

Frisk slam ud på markerne som gødning er ikke velset, selvom fosfor fremover bliver en mangel i verden. Nyt dansk firma kan nu udvinde P af slam uden energi udefra.

Danish Crown kan bygge til i Kina

Manglen på svinekød i Kina kan i fremtiden få Danish Crown til at bygge endnu en fabrik i riget i midten.

Stormøde forud for folketingsvalg: Vil have faglighed ind i dansk landbrugspolitik

6. maj er landmænd forud for det kommende folketingsvalg atter indkaldt til stormøde på Agerskov Kro i Sønderjylland. På programmet er en række velkendte udfordringer for landbruget, som ifølge Jens Peter Aggesen fra Agerskovgruppen endnu er langt fra at blive løst.
Side 1 af 1518 (30348 artikler)Prev1234567151615171518Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer