Rapsen giver overraskende mere end sidste år

Foreløbig har Chr. Andersen, Pilagergaard ved Lundstorp på Vestsjælland høstet 4,2 t/ha i vinterrapssorten DK Exalte, hvilket er over hans gennemsnitlige udbytte fra sidste år på 3,7 t/ha.

Chr. Andersen overtog for fem år siden sine forældres gård. I dag er er den med ren planteavl. Og Magnus på seks år hjælper far med at høste. Vinterrapsen står godt og er nem at høste. – Rapsen blev sået den 18. august og har set godt ud i hele vækstperioden uden særlige problemer, fortæller Chr. Andersen om den vellykkede rapsmark, der nu giver 4,2 t/ha – trods tørken. Selv om det er forholdsvis let jord, har rapsen klaret den regnfattige sommervækst godt. Chr. Andersen med sin seksårige søn, Magnus, foran deres Claas Lexion 560 fra 2006, der nu kører på 5. sæson hos Chr. Andersen. Vinterrapsen overrasker i udbytte. - Kan resten af rapshøsten på mine i alt 53 hektar raps holde de godt 4 t/ha, så er jeg virkelig godt tilfreds, fastslår Chr. Andersen, som tror, at det er en reel mulighed.

Selv om der tirsdag eftermiddag kom et par millimeter regn på Chr. Andersens vinterraps nord for Næstved på det vestlige Sjælland, så fik han høstet raps tirsdag med en vandprocent på 8,0.

Men i går, onsdag, var det svært at få vandprocenten ned. Så sent som kl. 15 lå vandprocenten stadig på 11,8.

- Så vil jeg hellere vente til i morgen. Eller måske i aften, fastslår Chr. Andersen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også