bannerPos

4H sætter nu fokus på unge medlemmer

4H ønsker at gøre mere for de unge medlemmer. Her ses de 4H-medlemmer, der var med til Landsmødet 2019.

Redaktionen

09-04-2019 10:49

4H afholdt lørdag landsmøde på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens, og her var en ny strategi for unge medlemmer det store samtaleemne. Blandt andet at 4H vil sikre fremtiden i organisationen ved at gøre endnu mere for de unge medlemmer mellem 13 og 30 år. De skal udpeges og uddannes, så de bliver fremtidens ledere i børne- og ungdomsorganisationen.

Et andet af højdepunkterne til landsmødet var valget til landsledelsen, der fik to nye medlemmer.

Anders Løkkegaard fra Egtved 4H og Lasse Kjeldgaard fra Stevns 4H blev valgt ind i landsledelsen.

- Vi vil gerne fastholde de unge og gøre dem til fremtidens lederes i vores organisation. Det kræver en målrettet indsats og nogle rigtig skarpe tilbud til de unge, og det er det, vi vil arbejde med nu, siger 4H’s formand Henrik Dalum.

Børn har været det store fokus i 4H de seneste år, hvor det samlede medlemstal er vokset til 4.133. Det fokus skal nu udvides, så de unge også får opmærksomhed og ressourcer.

Fra glad gris på marken til gourmetpølse i hotdogbrød

Madbazaren, på skuet i Hjørring, præsenterer i år omkring 40 udstiller. En af dem er GladGris fra Brønderslev. Et velfærdskoncept hvor grisen både kommer til verden og slutter sine dage på marken, og hvor det handler om høj velfærd og kødkvalitet.

Hvem fejer Fejø af banen som Årets Landsby 2019?

Til august afgøres det, hvem der skal overtage tronen som Årets Landsby efter Fejø.

Landbrug hårdt ramt af lynnedslag

Juni har indtil videre budt på usædvanlig mange lynnedslag, og landbrugskunder har været forholdsvis hårdt ramt, viser en opgørelse fra Alm. Brand.

En stor frødag for inkarnerede frøavlere

Etablering af frøafgrøder var ét af de mange emner, der blev sat fokus på ved Østdansk Landboforenings stort anlagte frøavlsarrangement i går. - Tanken er nu at gentage denne Store Frødag fremover hvert fjerde år, fortalte formand Jørgen Petersen.

Ib Hjort bruger skårlægger til frøet fra 2020

Med græsfrø, henholdsvis rajsvingel og rajgræs, som højværdiafgrøde i en fjerdedel af sin 1.150 hektar store økoproduktion ønsker Ib Hjort nu at optimere med skårlægning fremfor direkte tærskning af frøet.

Nye metoder i avlsarbejdet

Avl & Genetik, Seges Svineproduktion arbejder konstant på at øge avlsfremgangen for DanBreds kunder. En ny metode til at evaluere avlsdyrenes genetiske anlæg for styrke skal sikre endnu bedre holdbarhed af slagtesvin og søer.

Interesse for ny uddannelse til produktionsleder

Der er god interesse for den nye uddannelse ”Produktionsleder+” som Grindsted Landbrugsskole udbyder i samarbejde med Sagro.

Lille israelsk foderblander med stor kapacitet

Israelske RMH er klar med en ny selvkørende foderblander, der trods sine beskedne 14 kubikmeter kan læsse, blande og udfodre 56 kubikmeter i timen.
Side 1 af 1569 (31366 artikler)Prev1234567156715681569Next