bannerPos

4H sætter nu fokus på unge medlemmer

4H ønsker at gøre mere for de unge medlemmer. Her ses de 4H-medlemmer, der var med til Landsmødet 2019.
09-04-2019 10:49

4H afholdt lørdag landsmøde på Bygholm Landbrugsskole ved Horsens, og her var en ny strategi for unge medlemmer det store samtaleemne. Blandt andet at 4H vil sikre fremtiden i organisationen ved at gøre endnu mere for de unge medlemmer mellem 13 og 30 år. De skal udpeges og uddannes, så de bliver fremtidens ledere i børne- og ungdomsorganisationen.

Et andet af højdepunkterne til landsmødet var valget til landsledelsen, der fik to nye medlemmer.

Anders Løkkegaard fra Egtved 4H og Lasse Kjeldgaard fra Stevns 4H blev valgt ind i landsledelsen.

- Vi vil gerne fastholde de unge og gøre dem til fremtidens lederes i vores organisation. Det kræver en målrettet indsats og nogle rigtig skarpe tilbud til de unge, og det er det, vi vil arbejde med nu, siger 4H’s formand Henrik Dalum.

Børn har været det store fokus i 4H de seneste år, hvor det samlede medlemstal er vokset til 4.133. Det fokus skal nu udvides, så de unge også får opmærksomhed og ressourcer.

Nyt værktøj sikrer hurtig og effektiv rengøring af rullende mælkeautomat til kalve

En stor del af Calvex’ kunder gør et godt stykke arbejde omkring den daglige rengøring af deres Mælketaxa. Men der er også plads til forbedringer, lyder det fra firmaet, som nu gør rengøringen endnu nemmere i hverdagen.

Plus 15 procent efterafgrøder ødelægger mere, end det gavner

Foreningen for reduceret jordbearbejdning i Danmark har i årevis argumenteret for, at der er brug for langt større frihed til at sammensætte gode, effektive blandinger med indhold af bælgplanter – uden at blive hørt. Det fremmer ikke forståelsen for efterafgrøderne, siger formanden for FRDK’s fagudvalg.

Vi vil behandles ordentligt!

Efterafgrøderne forværrer klimakrisen – bak op om »Oprør fra landet«, anbefaler en af initiativtagerne, Peter Kiær.

Økologien fænger: - Sjovt med det gamle håndværk

Det gamle håndværk har været sjovt at vende tilbage til. Og ny teknologi lokker, siger Ulrik Olsen.

Økologitilskud og handelsstrategi reddede bundlinjen

Hvis Agrovest var fortsat med konventionel drift, havde økonomien været dårligere i både 2018 og 2019.

Økologisk omlægning var det bedste valg for bundlinjen

En driftsleders jobskifte gav anstødet til, at Agrovest droppede konventionelt landbrug. Omlægningen er gået godt, fortæller medejer af det økologiske planteavlsselskab, Ulrik Olsen.

Bøden for en udgået dunk i kemirummet er 8.000 kroner

Brug tid her i vinter på at gennemgå kemirum og kemilager. - Det kan være den bedste timeløn, du kan sikre dig, i forhold til risikoen for, at der i tilfælde af en kontrol bliver fundet ulovligt kemi, påpeger Agrovi.

Veterinær julesang møder kritik i landbruget

- Det er dårlig stil, lyder det fra Per Bardrum, direktør hos Danske Svineproducenter, om en julesang fra statslige veterinærfolk, der sang om skærpet kontrol og om at give transportører med logbogsændringer »det glatte lag«. Humor og satire er okay til en julefrokost, lyder det fra Fødevarestyrelsen.

DLG-messe med klima og vækst på dagsordenen

Ringsted Sport Center danner i begyndelsen af januar rammen om DLG VækstForum, der blandt andet har fokus på klima og bæredygtighed.

Skån klima og natur for politisk aktivisme

Skån klima og natur for politisk aktivisme
Side 1 af 1723 (34459 artikler)Prev1234567172117221723Next