Sagro vil hjælpe med at formidle husly til flygtninge

Rådgivningsfirmaet Sagro vil med initiativet »ledigt husly« forsøge at hjælpe med at formidle kontakt til de medlemmer, som har mulighed for at tilbyde husly til ukrainske flygtninge.

I foreningerne bag Sagro har man taget initiativ til at registrere »ledigt husly«, som medlemmerne stiller til rådighed for ukrainske flygtninge.

Henvender man sig til Sagro, vil man straks blive henvist til de dem, som i deres område har tilkendegivet, at de tilbyder husly.

- Vi vil gerne opfordre vores medlemmer at sprede budskabet – særligt til deres ukrainske ansatte. Den her situation berører mange af os dybt, siger Niels Kristian Fruergaard, politisk rådgiver hos Sagro.

Man kan ringe til Sagro på tlf. 7021 2040, og så vil henvendelsen blive behandlet hurtigst muligt.

Også hvis man som privatperson selv gerne vil tilbyde plads til ukrainske flygtninge. Uden for normal åbningstid kan man i resten af døgnets timer ringe på 4080 7200.

Sagro har også kontakt til kommuner, som står klar til at hjælpe med mad og andre fornødenheder.

På nuværende tidspunkt har 38 familier tilkendegivet, at de gerne vil tage imod ukrainske flygtninge, svarende til plads til 250 personer.

- Vi oplever en fantastisk imødekommenhed, hvor der bliver tilbudt alt fra værelser med to senge til ledige huse og sommerhuse. Vi ved godt, det i det store billede blot er en dråbe i havet, men for dem, vi hjælper, kan det betyde alverden. Så vi gør alt, hvad vi kan. Og jeg vil gerne sige alle vores medlemmer en stor tak, siger Niels Kristian Fruergaard, politisk rådgiver hos Sagro.

Læs også