Nyt moderne kornanlæg blev vist frem

Brødreparret Mogens og Bjarne Feldthusen holdt for nylig åbent hus på Brandelevgaard ved Næstved, hvor kollegaer kunne se et nyt moderne kornanlæg.

Projektkonsulent Carsten Keldmann Christensen fra Sukup Europe var naturligvis til stede og fortalte om det nye anlæg på Brandelevgaard. Foto: Jesper Hallgren - Med vores store, nye anlæg er vi fremtidssikret, fortalte Mogens Feldthusen (til højre) til LandbrugØst en kold dag tidligere på året, hvor også Carsten Keldmann Christensen fra Sukup Europe (til venstre) var på besøg. Foto: Jesper Hallgren

Tidligere på året fik brødreparret Mogens og Bjarne Feldthusen opført fire nye stålsiloer på Brandelevgaard mellem Næstelsø og Brandelev ved Næstved, og for nylig var der åbent hus på den sydsjællandske bedrift.

Her havde kollegaer således mulighed for at studere kornanlægget, og de fremmødte kunne samtidig også få stillet sult og tørst fra en pølsevogn, der var hyret til lejligheden.

De to brødre, der sammen har interessentskabet I/S Feldthusen, har med de fire nye siloer fra Sukup Europe i alt 3.600 tons lager, og de er generelt ikke gået på kompromis med kornanlægget, så de har i dag et moderne anlæg med indtag og effektiv rensning.

- Vi har valgt at gå op i kapacitet for at være klar til fremtiden. Strukturudviklingen i branchen går hurtigt, men med vores store, nye anlæg er vi fremtidssikret, fortalte Mogens Feldthusen, da LandbrugØst i foråret var på besøg på Brandelevgaard, hvor siloprojektet blev opgraderet to gange undervejs i forløbet.

Højere tørrekapacitet

Det er Carsten Keldmann Christensen, projektkonsulent hos Sukup Europe, der har været sparringspartner for de to brødre, som driver 970 hektar jord og en svineproduktion på tre forskellige adresser.

- De nye siloer på Brandelevgaard er med omrøring og tørring. Tre af dem er som standard med tre omrøresnegle, mens én af siloerne er med fire omrøresnegle og en ekstra stor blæser, så den har en højere tørrekapacitet, forklarer Carsten Keldmann Christensen.

Han var naturligvis også til stede til åbent hus-arrangementet, hvor der også var mulighed for at komme ind i en nyopført bygning, der indeholder en korngrav på 50 kubikmeter, en del af transportanlægget og et rum til betjening af anlægget, der – via en stor styretavle – sammenkobler det nye med bedriftens eksisterende anlæg.

I bygningen findes også en ny Skiold Sigma planettromlerenser, som er en utrolig effektiv renser til fjernelse af toksiner.

Det nye transportanlæg har en kapacitet på 100 tons i timen, og det vil blive brugt til både at fylde og tømme siloerne med. Det betyder, at det er muligt at rense afgrøden både ved fyldning og tømning af siloerne, som er galvaniseret og herefter pulverlakeret i grøn, så de passer sammen med resten af ejendommen.

Læs også