Tyvene forventer en kold vinter

- Træ forsvinder fra skovene. Den nuværende krise har gjort, at det desværre er blevet lukrativt at stjæle træ til brænde. Det oplyser Skovdyrkerne.

Flere både private og offentlige skovejere oplever, at deres træ forsvinder i disse dage.

Alt brænde, der kan tørres indenfor en overskuelig periode, har fået interesse fra tyvene. Det oplyser Skovdyrkerne på deres hjemmeside.

Ifølge Skovdyrkerne er det både opskåret brænde samt brændestakke i 3-meter stykker, tyvene kan finde på at rende med. Et skovdyrkermedlem har sågar oplevet at få stjålet stående træer. Tyverierne foregår således både med trailer, kranbil og motorsav.

Skovdyrkerne opfordrer derfor til at passe ekstra godt på træ fra skoven.

Foreningen gør det endvidere klart, at tyveri af brænde altid er en sag for politiet, hvorfor der i meddelelsen mindes om, at man skal få det anmeldt, hvis det skulle ske.

Tjek forsikringerne

Forsikringsmæssigt kan træ til eget forbrug være dækket af indboforsikringen, men dette skal man tjekke med sit forsikringsselskab. Hvis man sælger brænde privat eller gennem et personligt firma, så opfordrer Skovdyrkerne til at tjekke forsikringerne ekstra grundigt.

Træ der er oparbejdet af Skovdyrkerne med henblik på salg gennem lokalforeningen vil være dækket, så snart det er fældet.

Under alle omstændigheder er det lige nu en god idé at besøge skoven endnu oftere end før. 

Læs også