Agria fornyer samarbejdet med Schweissregistret

Agria Dyreforsikring samarbejder med Schweissregistret, fordi selskabet ønsker at sætte fokus på det værdifulde redningsarbejde, som hundeførerne og deres hunde udfører sammen.

Schweissregistret er et register over ekvipager (hund og ejer), der er specialiserede i at opspore og humant aflive påkørte og anskudte klovdyr, det vil sige hovedsageligt rådyr.

- Hos Agria har vi en oprigtig kærlighed til alle dyr, ikke kun dem vi forsikrer, så vi er begejstrede for, at der findes hundeførere, der er klar til at afbryde familiemiddagen, fodboldkampen eller nattesøvnen for at tage ud og opspore vildt, der enten er blevet påkørt eller anskudt. Denne lille gruppe højt specialiserede jægere og hunde udfrier hvert år mange dyr af deres pinsler – uden at blive honoreret for det.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Agria Dyreforsikring, hvor forsikringsselskabet endvidere fortæller, at opgaven med at forsikre Schweiss-hundene har været i udbud, og at Agria har vundet dette udbud.

Vildt blod

Ordet schweiss er tysk og betyder »vildt blod« i jægerjargon. Registret har eksisteret i Danmark siden 1974 og består af 190 ekvipager fordelt på 10 regioner i hele landet.

Man skal have jagttegn, og både hund og ejer skal gennem en skrap optagelsesprøve, før man kan få lov til at tage den to-årige uddannelse til Schweisshundefører.

Syv kom gennem nåleøjet sidste år.

Schweissregistret hører under Naturstyrelsen (der er en styrelse under Miljøministeriet). Naturstyrelsen har en række gode råd, hvis du kommer til at påkøre et dyr:

● Stands bilen så hurtigt, som forholdene tillader det, og gå til fods tilbage langs vejkanten for at finde det sted, hvor dyret ligger, eller hvor det forsvandt

● Markér stedet tydeligt og find ud af, hvor du er: vejnavn, husnummer, nummer på kantpæl eller anden præcis angivelse

● Ring til Dyrenes Vagtcentral på 1812 og beskriv, hvad der er sket, og hvor du er

● Hav telefonen tændt de kommende timer, hvis du har mulighed for det, så schweisshundeføreren kan ringe til dig, hvis der er brug for flere informationer

Agria påpeger i meddelelsen, at det selvfølgelig vil være det bedste helt at undgå at påkøre et dyr, og det gør du bedst ved at sænke farten, når du ser vildtadvarselsskilte langs vejen, særligt i skumringstiden.

Beundringsværdigt arbejde

Hundeekspert hos Agria Lotte Evers forklarer:

- Vi samarbejder med Schweissregistret, fordi vi ønsker at sætte fokus på det værdifulde redningsarbejde, som hundeførerne udfører sammen med deres dygtige hunde. De er villige til helt frivilligt og ulønnet at stå til rådighed for os, hvis vi en dag skulle havne i en situation, der både kan være skræmmende og faktisk også farlig.

- Og vi er glade for at vide, at der på professionel vis bliver taget hånd om anskudte og påkørte dyr i naturen, så deres lidelser mindskes mest muligt, lyder det fra Lotte Evers.

Læs også