Danish Crown: - Bare ikke godt nok

Massivt overarbejde, flere lastbiler og ekstra mandskab til planlægning skal bringe antallet af udsatte grise ned i en fart hos slagterikoncernen Danish Crown.

Travlhed på Danish Crown slagteriet i Horsens, hvor det er blevet prioriteret og slagtet ekstra på det seneste for at få puklen af udsatte grise ned. Arkivfoto
En række andelshavere i først og fremmest Vest- og Midtjylland har de seneste uger oplevet massive udsættelser i afhentningen af grise. Det har skabt en del frustration, og derfor sættes der nu ekstra ressourcer ind for at få ryddet op.
- Det, vi har budt en del af vores ejere de sidste uger, er bare ikke godt nok. Der er mange grunde til, at vi er havnet i den her situation, men dem kan landmanden ikke bruge til ret meget, når han står med en propfyldt stald, siger Søren F. Eriksen, der er CEO for Danish Crown Pork i en pressemeddelelse.
Udfordringerne ramte allerede i ugerne op til påske, hvor der blev tilmeldt omkring 100.000 grise mere til slagtning end forudsagt i Danish Crown prognose. Siden påske har det været stort set umuligt at skaffe tilstrækkelig kapacitet på ind-transport af grise. Sygdom og generel mangel på chauffører, samt unormalt mange nedbrud på materialet har udfordret planlægningen. Derfor er der i højere grad blevet taget beslutninger ud fra at holde slagterierne i gang end at servicere leverandørerne bedst muligt.
- Manglen på chauffører har betydet, at nogle af vores leverandører har ventet helt urimeligt længe på at få hentet deres grise, og det kan jeg kun beklage, siger Søren F. Eriksen.
- Til gengæld oplever vi også en del landmænd, der melder betydeligt flere grise til, end de reelt kan levere. Det letter selvfølgelig i hverdagen for den enkelte, men det betyder samtidig, at andre leverandører kommer til at vente længere, end hvad godt er.
På baggrund af udfordringerne har man opgraderet med prioritering af slagtninger af grise, der er udsat mere end en uge. Det sker på slagterierne i Horsens og Ringsted.

Læs også