bannerPos

Enighed om bacon ved EU-møde

Kristian Gade, Christel Schaldemose, Erik Poulsen, Asger Krogsgaard, Ole Wehlast, Lone Andersen og Sven Agergaard deltog alle i debatten ved det vestjyske bacon-arrangement.

Redaktionen

22-05-2019 12:33

Gratis brunch med masser af bacon og æg lokkede lørdag 80 midt- og vestjyske landmænd til EU-møde i maskinhuset hos svineproducent Sven Agergaard ved Herning forleden. Under overskriften »Skal vi selv til at spise vores bacon?« debatterede kandidaterne til EU-Parlamentet Christel Schaldemose (S) og Erik Poulsen (V) med NNF-formand Ole Wehlast og Asger Krogsgaard fra Landbrug & Fødevarer.

Panelet var enige om, at bacon er godt, men at det er en trist og alvorlig udvikling, hvis Brexit gør det vanskeligere at eksportere dansk bacon til briternes morgenbord.

- I det hele taget er det en udfordring, hvis Brexit ender med, at Storbritannien ikke længere bidrager til EU’s kasse, hvorfra én ud af tre kroner i dag går til landbrugspolitikken. Samtidigt er der mange andre ønsker til EU’s budget. Jeg er derfor glad for, at jeg har fået indføjet i Venstres valgprogram, at landbruget ikke alene skal betale prisen for Brexit, sagde Erik Poulsen, der er partiets kandidat i Midt- og Vestjylland. 

Flere landboforeningsformænd bad på mødet Christel Schaldemose bekræfte, at hun ikke ville stemme for et forbud mod glyphosat i Europa-Parlamentet.

- Det er rigtigt, men vi ved, at glyfosat sandsynligvis er kræftfremkaldende, og forbruget skal i hvert fald ned, svarede socialdemokraten, der genopstiller i Syd- og Sønderjylland.

Debatmødet var arrangeret af landboorganisationerne i det tidligere Ringkøbing Amt.

Store forventninger til kommende supermiddel

Forventningerne til et nyt svampemiddel, Inatreq, der forventes godkendt i Danmark til 2021-sprøjtesæsonen, er så store, at kemifirmaet Corteva i torsdags startede en ny fabriksdel i Frankrig alene til denne produktion.

Nye tendenser og udfordringer i dansk svineproduktion

Seges Svineproduktion har tirsdag og onsdag i denne uge afholdt det årlige Fagligt Nyt i Horsens, hovedsageligt med rådgivere og dyrlæger som deltagere. I år bød programmet blandt andet på emner som bæredygtighed, søer & pattegrise, grisevelfærd, mindre zink og antibiotika, samt økonomi og optimering af svineproduktion.

Ulovlig indtrængen: Veganerdebatten raser derudaf på Facebook

Historien om at L&F planlægger at lægge sag an mod Veganerpartiet for ulovlig indtrængen hos en svineproducent på Falster har fået særdeles meget liv de sidste par dage. En lang række landmænd mener, at der ville være tale om en bananrepublik, hvis det blev frit bare at gå ind på andre folks ejendomme. Derimod mener flere veganere, at den ulovlige indtrængen er “et nødvendigt onde” for at dokumentere, hvad de betegner som dyremishandling.

Tiden er afgørende når man snakker om digital dermatitis

Selvom det føles som om, at en digital dermatitis kommer af sig selv, ja så forsvinder den ikke af sig selv. Den kræver altid behandling, og jo hurtigere man sætter i gang, desto større er succesraten, lød det onsdag da udenlandske eksperter gjorde en gruppe nordjyske landmænd og klovbeskærere klogere på klovlidelsen. Først i Støvring og senere på bedriftsbesøg ved Aalborg.

- Vi vil gøre en hel del anderledes fremadrettet

På baggrund af PRRS-smitten fra ornesæden hos Hatting afholdt Seges Svineproduktion i sidste uge to informationsmøder om situationen i Horsens. I denne uge blev Fagligt Nyt i Horsens indledt med aktuel information om den kritiske situation – netop i Horsens. Den kom fra afdelingschef for Veterinær & Kvalitetsforhold, Seges, Bent Nielsen.

Kliplev-biogas er klar til at indgå aftaler med landmænd

Nu kan landmænd indgå en leverandøraftale med biogasselskabet i Kliplev.
Side 1 af 1637 (32736 artikler)Prev1234567163516361637Next