bannerPos

Enighed om bacon ved EU-møde

Kristian Gade, Christel Schaldemose, Erik Poulsen, Asger Krogsgaard, Ole Wehlast, Lone Andersen og Sven Agergaard deltog alle i debatten ved det vestjyske bacon-arrangement.

Redaktionen

22-05-2019 12:33

Gratis brunch med masser af bacon og æg lokkede lørdag 80 midt- og vestjyske landmænd til EU-møde i maskinhuset hos svineproducent Sven Agergaard ved Herning forleden. Under overskriften »Skal vi selv til at spise vores bacon?« debatterede kandidaterne til EU-Parlamentet Christel Schaldemose (S) og Erik Poulsen (V) med NNF-formand Ole Wehlast og Asger Krogsgaard fra Landbrug & Fødevarer.

Panelet var enige om, at bacon er godt, men at det er en trist og alvorlig udvikling, hvis Brexit gør det vanskeligere at eksportere dansk bacon til briternes morgenbord.

- I det hele taget er det en udfordring, hvis Brexit ender med, at Storbritannien ikke længere bidrager til EU’s kasse, hvorfra én ud af tre kroner i dag går til landbrugspolitikken. Samtidigt er der mange andre ønsker til EU’s budget. Jeg er derfor glad for, at jeg har fået indføjet i Venstres valgprogram, at landbruget ikke alene skal betale prisen for Brexit, sagde Erik Poulsen, der er partiets kandidat i Midt- og Vestjylland. 

Flere landboforeningsformænd bad på mødet Christel Schaldemose bekræfte, at hun ikke ville stemme for et forbud mod glyphosat i Europa-Parlamentet.

- Det er rigtigt, men vi ved, at glyfosat sandsynligvis er kræftfremkaldende, og forbruget skal i hvert fald ned, svarede socialdemokraten, der genopstiller i Syd- og Sønderjylland.

Debatmødet var arrangeret af landboorganisationerne i det tidligere Ringkøbing Amt.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next