bannerPos

Yding Smedie & Maskiner A/S hædret

Redaktionen

14-03-2019 18:23

Østjysk Landboforenings Positivprisen går i år til ægteparret Christina og Jeppe Rasmussen, ejer af Yding Smedie & Maskiner A/S i Horsens.

I begrundelsen sagde formanden for Østjysk Landboforening Henrik Nielsen, at Yding Smedie & Maskiner A/S er tæt forbundet med landbruget og at ægteparret netop i den retning altid har vist godt samfundssind.

- Virksomheden virker i lokalområdet og er åben overfor alle og især de unge mennesker. Man er også dygtig til at rekruttere unge til lærlingeuddannelsen. Virksomheden er kendt for sin gode personalepleje, og er altid opmærksom på sine medarbejderes ve og vel. Endelig har parret trofast bakket op om Dyrskuet i Horsens og udstiller altid spændende maskiner, som er med til at trække store og små besøgende til.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next