bannerPos

160 millioner kroner til at reducere udledningen af ammoniak

Hele seks ministre, med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i spidsen præsenterede i går regeringens nye luft- og klimaudspil i København. Udover statsministeren var det miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), socialminister Mai Mercado (K), klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V), skatteminister Karsten Lauritzen (V) og transportminister Ole Birk Olesen (LA). Foto: Lasse Ege Pedersen

Lasse Ege Pedersen

10-10-2018 10:00
Som ventet indeholder det nye klimaudspil fra regeringen ingen nye konkrete miljøkrav til landbruget. Udspillet har i stedet fokus på forskning, når det kommer til landbruget. Blandt andet er der penge til at nå i mål med det upopulære ammoniak-reduktionskrav på 24 procent.
Landbruget går ikke fri, lød det flere gange fra miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V), da han i går sammen med fem andre af regeringens ministre præsenterede regeringens nye luft- og klimaudspil. br /> Et udspil der kommer med 38 initiativer, der har til formål at styrke den grønne omstilling af Danmark inden 2030.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next