Landmænd med klimaet i fokus

30 nordsjællandske landmænd var på klimaskolebænken på Metalskolen Jørlunde i Slangerup.

30 landmænd deltog i klimadagen, hvor flere oplægsholdere kom med forskellige bidrag til klimadagsordenen. Foto:  Agrovi

Der stod klima på skoleskemaet på Metalskolen Jørlunde i Slangerup, da videncentret Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit for nylig havde inviteret de nordsjællandske landmænd til en storstilet klimadag.

30 landmænd deltog i klimadagen, hvor flere oplægsholdere kom med forskellige bidrag til klimadagsordenen, og helt konkret lærte de fremmødte også, hvordan man kan sænke klimaaftrykket med landbrugets nye klimaværktøj ESGreen Tool.

Blandt oplægsholderne var den nordsjællandske mælkeproducent Kaare Larsen fra Brunbjerggaard ved Gilleleje, som fortalte om sin motivation for at arbejde med klima og bæredygtighed.

- Som landmænd skal vi gå forrest og vise, at vi vil den grønne omstilling. Vi skal selv drive udviklingen ved at skubbe på og dygtiggøre os hele tiden. Ellers mister vi kontrollen og ender med at blive drevet frem af samfundet og beslutningstagerne, lød det blandt andet fra Kaare Larsen.

Egne erfaringer

Han var glad for at møde sine landmandskolleger på den nordsjællandske klimadag, hvor han også orienterede om sine egne erfaringer med at mindske CO2-udledningen fra sin bedrift.

Kaare Larsen kom ind på mulighederne for at reducere klimaaftrykket, og hvad der virker bedst. Han håber naturligvis, at det kan inspirere andre nordsjællandske landmænd til at flytte deres bedrifter i en mere bæredygtig retning.

Blandt oplægsholderne på klimadagen i Slangerup var også landbrugsdirektør Poul Erik Jørgensen fra Nykredit, klimachef Hans Roust Thysen fra Seges Innovation og direktør for Agrovi, Niels Peter Ravnsborg.

De kom alle med input til de fremmødte landmænd, som på den måde fik nye redskaber og blev (endnu) klogere på hele klimadagsordenen.

Læs også