Storstilet klimadag i Sorø

Mere end 40 sjællandske landmænd har været på klimaskolebænken i Sorø – og blev klogere på klimadagsordenen.

Rasmus Eriksen fra Sigridshøj ved Kalundborg fortalte blandt andet om at arbejde med dokumentation af bæredygtighed. Foto: VKST

Forleden var der klima på skoleskemaet i Sorø. Her havde videncentret Seges Innovation, Forenet Kredit og Nykredit inviteret sjællandske landmænd til en storstilet klimadag, hvor de blev klogere på klimadagsordenen og lærte at sænke deres klimaaftryk med landbrugets nye klimaværktøj ESGreen Tool.

Hele 44 landmænd var tilmeldt klimadagen, der fandt sted hos rådgivningsvirksomheden VKST i Sorø, hvor en af oplægsholderne var planteavler Rasmus Eriksen fra Sigridshøj ved Kalundborg, som blandt andet fortalte om at arbejde med dokumentation af bæredygtighed.

- For mig handler det generelt om at udnytte de ressourcer, vi har, optimalt – både jorden og arbejdet. Og jeg vil rigtigt gerne arbejde med klima og bæredygtighed, fortæller Rasmus Eriksen.

- Men jeg vil, tilføjer han, også gerne kunne dokumentere mine handlinger. Derfor har jeg længe efterlyst, at vi kan få papir på det, vi gør, og dokumentere og måle, at vi bruger ressourcerne bedst muligt både i forhold til miljøet og klimaet og i forhold til bedriftens økonomi.

Konkurrencedygtigt landbrug

Fra medarrangøren Forenet Kredits side er forventningen, at klimadagen og det nye klimaværktøj ESGreen Tool vil føre til et mere miljøvenligt og konkurrencedygtigt landbrug.

- I Forenet Kredit har vi valgt at medfinansiere ESGreen Tool og det tilhørende uddannelsesforløb, så alle landmænd i Danmark kan få mulighed for at arbejde databaseret og systematisk med en grøn omstilling af den enkelte bedrift, siger vicedirektør Karsten Beltoft fra Forenet Kredit.

Han tror, det vil føre til et både mere miljøvenligt og konkurrencedygtigt landbrug, og bidrage til Danmarks mål om at reducere udledningen af CO2.

Læs også