bannerPos

BL-direktør: Fint lavbundsudspil – specielt hvis der er penge med

- Jeg synes, jeg kan se en udfordring i finansieringen. Jeg har noteret mig, at Alternativet er klar med milliarder. Spørgsmålet er, om andre partier er med på den idé, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup.

AF: JACOB LUND-LARSEN

CHEFREDAKTØR
08-02-2019 17:30
Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, har vanskeligt ved at se noget negativt i det fælles klimaudspil, som Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer er kommet med.

- What’s not to like, lyder det fra direktøren, som dog også mener, udspillet er en ret gratis omgang.

- DN vil gerne nationalisere det hele. Det er der intet nyt i. Og landbruget vil gerne sælge jord mod fuld erstatning. Det er der heller ikke noget nyt i.

- Men jeg synes, jeg kan se en udfordring i finansieringen. Jeg har noteret mig, at Alternativet er klar med milliarder. Spørgsmålet er, om andre partier er med på den idé. Men der er jo sådan set landbrugsejendomme nok til salg, så det er bare med at komme i gang, lyder det fra Hans Aarestrup.

Pris på 15-20 milliarder

Direktøren tvivler imidlertid på, at politikerne er parate til at hive en tegnebog frem, der er stort nok til at købe de 100.000 hektar lavbundsjorde, der nævnes i udspillet fra DN og L&F.

- Det løber hurtigt op. Vel i 15-20 milliarder kroner inklusiv alle omkostninger. Og jeg ved ikke, om man på Axelborg har overvejet, at politikerne kan få den idé, at de vil til at bruge EU’s hektartilskud til klimatiltag som disse. Det håber jeg da, at også L&F har tænkt på i denne sammenhæng, siger Hans Aarestrup.

Forundret over partneren

Direktøren kan ikke lade være med at udtrykke sin forundring over Landbrug & Fødevarers valg af alliancepartnere:

- Det mest overraskende ved nyheden er, at L&F er villig til at bruge tid på at lave en ligegyldig aftale med en part, som bruger sine fleste vågne timer på at svine L&F’s medlemmer til på et usagligt grundlag, siger Hans Aarestrup.

Han tilføjer, at det for ham er altafgørende, at landbrugets samlede miljø og klimaindsats giver mening.

- Noget, der trækker den forkerte vej, er helt klart vådområder. Her er fagligheden bare ikke i orden, og der er enorme problemer med fosfor og lattergas fra vådområderne. Det skal vi have med i vores miljø og klimaovervejelser i landbruget, pointerer Hans Aarestrup.

Mange bedrifter vil næste år komme over 40 procent af efterafgrøde-grundarealet

Regeringens fremrykning af efterafgrødekravet fra 2021 til 2020 giver behov for store ændringer i mange mark- og gødningsplaner. Reglerne er ikke på plads endnu.

Tidlig såning af vintersæd har i år været den helt rigtige strategi

Sjældent har vintersædsmarkerne på Giesegaard stået flottere end nu. – Vi kørte på med såning straks efter høst, selvom det var fristende med en oprydningspause, fortæller driftsleder Mathias Skotte.

19 etableringer via Vækstfonden i år

Vækstfondens finansiering af etableringer kommer i år op i nærheden af sidste års rekord, vurderer landbrugskundedirektøren i den statslige fond.
Side 1 af 1693 (33851 artikler)Prev1234567169116921693Next