bannerPos

BL-direktør: Fint lavbundsudspil – specielt hvis der er penge med

- Jeg synes, jeg kan se en udfordring i finansieringen. Jeg har noteret mig, at Alternativet er klar med milliarder. Spørgsmålet er, om andre partier er med på den idé, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
08-02-2019 17:30
Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, har vanskeligt ved at se noget negativt i det fælles klimaudspil, som Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer er kommet med.

- What’s not to like, lyder det fra direktøren, som dog også mener, udspillet er en ret gratis omgang.

- DN vil gerne nationalisere det hele. Det er der intet nyt i. Og landbruget vil gerne sælge jord mod fuld erstatning. Det er der heller ikke noget nyt i.

- Men jeg synes, jeg kan se en udfordring i finansieringen. Jeg har noteret mig, at Alternativet er klar med milliarder. Spørgsmålet er, om andre partier er med på den idé. Men der er jo sådan set landbrugsejendomme nok til salg, så det er bare med at komme i gang, lyder det fra Hans Aarestrup.

Pris på 15-20 milliarder

Direktøren tvivler imidlertid på, at politikerne er parate til at hive en tegnebog frem, der er stort nok til at købe de 100.000 hektar lavbundsjorde, der nævnes i udspillet fra DN og L&F.

- Det løber hurtigt op. Vel i 15-20 milliarder kroner inklusiv alle omkostninger. Og jeg ved ikke, om man på Axelborg har overvejet, at politikerne kan få den idé, at de vil til at bruge EU’s hektartilskud til klimatiltag som disse. Det håber jeg da, at også L&F har tænkt på i denne sammenhæng, siger Hans Aarestrup.

Forundret over partneren

Direktøren kan ikke lade være med at udtrykke sin forundring over Landbrug & Fødevarers valg af alliancepartnere:

- Det mest overraskende ved nyheden er, at L&F er villig til at bruge tid på at lave en ligegyldig aftale med en part, som bruger sine fleste vågne timer på at svine L&F’s medlemmer til på et usagligt grundlag, siger Hans Aarestrup.

Han tilføjer, at det for ham er altafgørende, at landbrugets samlede miljø og klimaindsats giver mening.

- Noget, der trækker den forkerte vej, er helt klart vådområder. Her er fagligheden bare ikke i orden, og der er enorme problemer med fosfor og lattergas fra vådområderne. Det skal vi have med i vores miljø og klimaovervejelser i landbruget, pointerer Hans Aarestrup.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.

Råvareekspert: Frygt for ny tørke løses via optioner

I Danmark kører vandingsmaskinerne allerede. Også i Europa er der frygt for en ny, tørkeramt dyrkningssæson. - Det er fuldstændig relevant at tænke på afdækninger på råvaremarkedet, da det udgør den største risiko i landbrugsvirksomheder, lyder det fra Agrocura.
Side 1 af 1517 (30333 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer