bannerPos

BL-direktør: Fint lavbundsudspil – specielt hvis der er penge med

- Jeg synes, jeg kan se en udfordring i finansieringen. Jeg har noteret mig, at Alternativet er klar med milliarder. Spørgsmålet er, om andre partier er med på den idé, lyder det fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Hans Aarestrup.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
08-02-2019 17:30
Direktør i Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, har vanskeligt ved at se noget negativt i det fælles klimaudspil, som Danmarks Naturfredningsforening og Landbrug & Fødevarer er kommet med.

- What’s not to like, lyder det fra direktøren, som dog også mener, udspillet er en ret gratis omgang.

- DN vil gerne nationalisere det hele. Det er der intet nyt i. Og landbruget vil gerne sælge jord mod fuld erstatning. Det er der heller ikke noget nyt i.

- Men jeg synes, jeg kan se en udfordring i finansieringen. Jeg har noteret mig, at Alternativet er klar med milliarder. Spørgsmålet er, om andre partier er med på den idé. Men der er jo sådan set landbrugsejendomme nok til salg, så det er bare med at komme i gang, lyder det fra Hans Aarestrup.

Pris på 15-20 milliarder

Direktøren tvivler imidlertid på, at politikerne er parate til at hive en tegnebog frem, der er stort nok til at købe de 100.000 hektar lavbundsjorde, der nævnes i udspillet fra DN og L&F.

- Det løber hurtigt op. Vel i 15-20 milliarder kroner inklusiv alle omkostninger. Og jeg ved ikke, om man på Axelborg har overvejet, at politikerne kan få den idé, at de vil til at bruge EU’s hektartilskud til klimatiltag som disse. Det håber jeg da, at også L&F har tænkt på i denne sammenhæng, siger Hans Aarestrup.

Forundret over partneren

Direktøren kan ikke lade være med at udtrykke sin forundring over Landbrug & Fødevarers valg af alliancepartnere:

- Det mest overraskende ved nyheden er, at L&F er villig til at bruge tid på at lave en ligegyldig aftale med en part, som bruger sine fleste vågne timer på at svine L&F’s medlemmer til på et usagligt grundlag, siger Hans Aarestrup.

Han tilføjer, at det for ham er altafgørende, at landbrugets samlede miljø og klimaindsats giver mening.

- Noget, der trækker den forkerte vej, er helt klart vådområder. Her er fagligheden bare ikke i orden, og der er enorme problemer med fosfor og lattergas fra vådområderne. Det skal vi have med i vores miljø og klimaovervejelser i landbruget, pointerer Hans Aarestrup.

Demo kan hjælpe til valg af såmaskine

VKST viser et bredt udsnit af nye såmaskiner på en stor sådemo tirsdag den 3. september på Ny Lellinge ved Køge.

Sådan forebygger du havrerødsot i vintersæd

Fra 16. september kan forekomsten af bladlus i vinterbyg og -hvede i tidligt såede marker i milde områder følges. Bladlusene kan overføre havrerødsotvirus, oplyser Seges.

Høstdagene skal prioriteres

Høsten er i disse dage udfordret af regn og en ustabil vejrudsigt. Det kræver øget omtanke og fokus for bedst muligt resultat. Planteavlskonsulent giver gode råd til fokusområder.

Flottere smågrise og tilvækst på op imod 550 gram på nordjysk bedrift

Grisene har det godt på Nørregaard i Nordjylland. En del af æren tillægger gårdejer Ole Mathiasen sit samarbejde med DLG og Vilofoss, der har ført til et skifte af foder og mineralblandinger til smågrisene. Mavesundheden er gennem det seneste år forbedret, og tilvæksten er steget fra 480 gram til op imod 550 gram pr. dag.

KMP-fuldfoderanalyse – et billigt men godt alternativ til kemiske analyser

For at sikre sig, at fuldfoderet konstant holder den samme kvalitet, er det muligt at få foretaget en hurtig og billig analyse på Seges’ laboratorie i Skejby.

Majsen har rejst sig

Tilbage i maj måned stod væksten stille i majsen på grund af kulde, men kvælstoffet var stadig tilgængeligt i jorden, da vi fik vand og varme - og så gik det stærkt.

Transportører undersøger juridisk spor

Under torsdagens krisemøde hos grisetransportørerne blev det besluttet at afvente svar på en henvendelse til Fødevarestyrelsen, som man afleverede for flere uger siden. Derudover vil man undersøge, om et 48-timers krav er på linje med EU-regler.
Side 1 af 1606 (32120 artikler)Prev1234567160416051606Next