Hylder litteraturen på Gl. Estrup

Næste lørdag danner Gl. Estrup - Danmarks Herregårdsmuseer rammen om et arrangement, der hylder litteraturen med besøg af to forfattere.

Lørdag den 5. oktober er der litteraturdag på Gl. Estrup - Danmarks Herregårdsmuseum.

Det finder sted ved arrangementet LitteraDjurs, som vil skabe en fælles fejring af litteraturen på Djursland, skriver Syddjurs Kommune i en pressemeddelelse.

- Tanken har været at skabe en litteraturdag på Djursland med både et nationalt og et internationalt perspektiv. Det er klart, at vi to biblioteker sammen kan realisere et event med større format end de arrangementer, vi normalt afholder hver især, siger biblioteksleder Lars Lerche fra Norddjurs Biblioteker.

Arrangementet får besøg af to forfattere, danske Mich Vraa, der kommer for at fortælle om sin seneste roman Under en anden himmel, mens tyske Judith Hermann også kommer til arrangementet på den gamle herregård.

Udover de to stjerneforfattere kan besøgende på dagen møde litteraturen på forskellige måder i Gammel Estrups historiske lokaler. Højtlæsning, ordbanko og interaktive læseoplevelser er nogle af de aktiviteter, man kan give sig i kast med, og som formidlere fra både de to biblioteker og Gammel Estrup står for.

Temaet for dagen er »Livshistorier«, som den gamle herregård jo er så rig på. Temaet vil dog blive tolket i bred forstand, så det også gælder litteraturens fiktive fortællinger om menneskers udfordringer, glæder og sorger.

LitteraDjurs arrangeres af Norddjurs Biblioteker og Syddjurs Bibliotek i samarbejde med Gammel Estrup Danmarks Herregårdsmuseum. Arrangementet er støttet af Norddjurs Kommunes kulturpulje.

Læs også