Fynsk formand for skotterne

Efter at have bestridt kassererposten i syv år er Jens Kimer-Jørgensen valgt til formandsposten i Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg.

Jens Kimer-Jørgensen, der sammen med hustruen Jeanette på godt ti år har udviklet besætningen på Kildegaarden i Skalkendrup ved Nyborg fra to køer til nu over 50 skotske højlandskvæg, er racens nye formand.

Siden 2015 har han været kasserer i Avlsforeningen for Skotsk Højlandskvæg, men på generalforsamlingen i marts, hvor han stillede op som afløser for den mangeårige formand Niels Seidenfaden fra Karise, der ønskede at træde tilbage, blev han efter kampvalg foreningens første fynske formand.

En af opgaverne bliver at få flere medlemmer i foreningen, som lige nu tæller 170, heraf 146 aktive medlemmer.

- Men også at udvikle racen indenfor begge de grene, vi arbejder med. Det er dels racen som effektiv naturplejer. Men også at fremelske produktionen af det attraktive kød med korte muskelfibre, understreger den nye formand.

Tilbagegang

Ligesom de fleste kødkvægracer har Highland Cattle, eller Skotsk Højlandskvæg, som foreningen helst ønsker racen benævnt, oplevet en tilbagegang i antal dyr og besætninger de seneste år.

Lige nu går der herhjemme cirka 5.000 dyr i 400 besætninger med renracede »skotter« landet over. Dertil kommer en del dyr uden stamtavle.

- Årsagen skal blandt andet findes i prisniveauet for oksekød og produktionen, men også administrative byrder. Men vores race er rigtig god og robust til helårs afgræsning. Derfor er den oplagt for både professionelle avlere med mange dyr eller hobbyavlere med et par enkelte dyr, understreger den nyvalgte formand.

De øvrige i bestyrelsen er den nyvalgte næstformand, Søren Brydsø fra Varde, Anni Assenbjerg, Give (kasserer), samt Jette Overby, Ølsted, Hans Jessing, Rødding, Mogens Rasmussen, Rødding, og Dennis Keller Hansen, Årre (nyvalgt).

Læs også