Danish Crown Beef giver afregningen markant løft

Udskudte fester fra de foregående år, restaurationsbranchen og årets festivaler holder god bund i forretningen, mens detailhandlen lige nu mærker, hvordan de høje priser får nogle kunder til at overveje indkøbene mere nøje end tidligere.

Mens sommeren så småt har meldt sin ankomst i det danske, fortsætter prisen på oksekød med at sætte nye rekorder. Det skriver Danish Crown Beef i virksomhedens ugentlige markedsberetning fredag.

Således stiger noteringen for alle kategorier med 110 øre pr. kg i den kommende uge.

- Der er fornuftige aftaler på plads med de større dagligvarekæder, men også her begynder man at mærke effekten af de seneste måneders høje prisleje. Nu handler det mest af alt om, at vi holder snuden i sporet, prisen konkurrencedygtig og fokus på effektiviteten i vores egen forretning, siger Henning Sønnichsen, salgsdirektør i Danish Crown Beef.

- Ser vi på eksporten er der et uændret, fortsat pænt niveau på bagfjerdinger og rygge til især Rom, mens vi har fine løsninger på langt de fleste ordrer og efterspørgsel. Dét sagt holder vi et vågent øje med markedet og kunderne, tilføjer han.

Grillsæsonen trækker op

Hvad angår at holde snuden i sporet, kommer det også andelsejerne til gode i den kommende uge, hvor Danish Crown Beef hæver afregningen på alle kategorier med 1,10 kroner pr. kg.

Beslutningen om at hæve afregningen er både drevet af den konkrete, nuværende efterspørgsel fra foodservicebranchen og den igangværende grillsæson.

- Der er et godt momentum i foodservice lige nu, hvor der nærmest sættes omsætningsrekord uge for uge – men når det er sagt, så varer det jo heller ikke nødvendigvis ved. Lige nu oplever vi, som i de foregående uger, mange udskudte fester og festivaler, som skubber forbruget op, men der kommer også et tidspunkt efter, hvor antallet af fester naturligt falder efter sommeren. Så vi smeder, mens jernet er varmt, lyder det fra Henning Sønnichsen.

Læs også