bannerPos

Agro Nord for 30. gang

På onsdag er der Agro Nord i Aars i Himmerland.

Tenna Bang

Journalist
05-03-2019 09:00
En fyldt produkt- og maskinudstilling samt 197 dyr i ringen danner rammerne om dette års Agro Nord den 6. marts i Messecenter Vesthimmerland i Aars.

Det er i år 30. gang, at Nordjysk Agrocenter og Messecenter Vesthimmerland sammen med de fem nordlige Dansk Holstein Avlsforeninger slår dørene op til Agro Nord på onsdag den 6. marts i Messecenter Vesthimmerland i Aars – en kvægfagmesse med alt til det moderne landbrug.

I år har der været rift om pladserne på produkt- og maskinudstillingen, og godt 100 udstillere vil vise deres produkter frem.

197 dyr skal kæmpe om titlen Miss Agro Nord og reserve champion. Der kommer 133 holsteindyr, 17 DRH, 40 Jersey og 7 kalve til auktion. Vinderen, Miss Agro Nord, får 5.000 kroner sponsoreret af DLG Nordjylland, mens reserven får 3.000 kroner sponsoreret af Sørens Klovpleje. Derudover er der som noget nyt, foruden en ærespræmie til fløjkoen i hvert hold, yderligere ti ærespræmier, sponsoreret af LMO, som dommerne frit kan dele ud.

Dommerne i år bliver Jeume Serrabassa fra Spanien, som skal dømme holsteindyrene og Peter Larson, som skal finde de bedste jerseydyr.

Som noget nyt i år skal dommerne også finde messens bedste yver, som belønnes med 2.000 kroner fra Dyrlægerne Himmerland Kvæg.

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next