bannerPos

Forsøg på tryghed: Arla vil lave et tillæg til leverandøraftale

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
11-04-2019 10:09
Efter et lukket møde for Arla Foods-andelshaverne i Billund tirsdag står det klart, at selskabet ikke ændrer et komma i de nye leverandøraftaler. Men der kommer en præcisering i et tillægsdokument, som skal gøre andelshaverne trygge.

Efter et lukket møde for Arla Foods-andelshaverne i Billund tirsdag lover Steen Nørgaard Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Arla, nu, at Arla vil lave et tillægsdokument til den nye leverandøraftale, som skal gøre de andelshavere, der er utrygge ved aftalens formuleringer om fortrolighed, og om andelsretten fortsat vil gælde for dem, m.v., trygge.

- Vi havde et rigtig fint møde i Billund med deltagelse af 80-90 andelshavere, hvor vi fra bestyrelsen især tog to ting med os hjem: Det er omkring fortrolighedsdelen i aftalen, som nogle andelshavere har det lidt svært med. Og så er det omkring forholdet mellem leveringsaftalen og vedtægterne, som der har været noget utryghed om, siger Steen Nørgaard Madsen.

Han siger til Effektivt Landbrug, at Arla i løbet af nogle få dage vil komme med præciseringen af, hvordan leverandøraftalen skal forstås. Målet er at lave en juridisk bindende tekst, som kan betrygge alle Arla-andelshaverne i en grad, så de skriver under på aftalen, forklarer han.

Kritiske

Blandt andre er Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter stærkt kritiske over for leverandøraftalen, og fraråder, efter at have rådført sig med advokaterne Lauge Fastrup og Hans Sønderby, andelshaverne at skrive under på den.

Er der nogen, der har forsøgt at fortryde deres underskrift på leverandøraftalen?

- Ja, det tror jeg faktisk, at der er et par stykker, der har.

Kan de fortryde?

- Ja, det er der ingen problemer med.

Og i så fald bliver man på sin hidtidige kontrakt med Arla?

- Ja, for det, det handler om, er, at hvis man leverer mælk, så er man jo medlem, og så har man nogle rettigheder og pligter. Det er den helt korte version af det, siger Steen Nørgaard Madsen.

Arla-andelshaverne har frist ved udgangen af denne måned til at underskrive den nye leverandøraftale.

Markedspodcasten - Hvede og det sorte guld

Markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro - og chefredaktør Jacob Lund-Larsen - gør dig klogere på, hvordan du bør agere ude på markedet. I denne uge ser vi en hvedepris, der har brudt i opadgående retning, vi taler selvfølgelig om de stadigt høje svinepriser, rapsen samt om køb af olie.

Økoeksporten faldet med 46 millioner kroner

Økoeksporten er faldet med 46 millioner kroner i 2018, mens importen er steget med 500 millioner kroner. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

De belgiske landmænd er tilfredse med deres individuelle kvælstofregulering

Belgisk landboforeningsformand er overrasket over mængden af efterafgrøder i Danmark.

- Vi lider fortsat under uændrede restriktioner

- Hvorfor skal hele Belgien fortsat være én stor zone, så Kina og andre oversøiske markeder ikke vil købe vores svinekød, spørger svineproducent Paul Cerpentier.

Vinterhvedens lange vækstsæson udnyttes bedst ved tidlig såning

Landskonsulent fremlagde forsøgsresultater i vinterhvede og fremhævede tidlig såning som en vej til højere udbytter.

Så vårbyggen tidligt men vent på et ordentligt såbed

Landskonsulent er imponeret over udbyttestigninger i vårbyg og minder om vigtigheden af at så tidligt i et godt såbed for at få gode, stabile udbytter.
Side 1 af 1716 (34307 artikler)Prev1234567171417151716Next