bannerPos

Forsøg på tryghed: Arla vil lave et tillæg til leverandøraftale

Morten Ipsen

Journalist
11-04-2019 10:09
Efter et lukket møde for Arla Foods-andelshaverne i Billund tirsdag står det klart, at selskabet ikke ændrer et komma i de nye leverandøraftaler. Men der kommer en præcisering i et tillægsdokument, som skal gøre andelshaverne trygge.

Efter et lukket møde for Arla Foods-andelshaverne i Billund tirsdag lover Steen Nørgaard Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Arla, nu, at Arla vil lave et tillægsdokument til den nye leverandøraftale, som skal gøre de andelshavere, der er utrygge ved aftalens formuleringer om fortrolighed, og om andelsretten fortsat vil gælde for dem, m.v., trygge.

- Vi havde et rigtig fint møde i Billund med deltagelse af 80-90 andelshavere, hvor vi fra bestyrelsen især tog to ting med os hjem: Det er omkring fortrolighedsdelen i aftalen, som nogle andelshavere har det lidt svært med. Og så er det omkring forholdet mellem leveringsaftalen og vedtægterne, som der har været noget utryghed om, siger Steen Nørgaard Madsen.

Han siger til Effektivt Landbrug, at Arla i løbet af nogle få dage vil komme med præciseringen af, hvordan leverandøraftalen skal forstås. Målet er at lave en juridisk bindende tekst, som kan betrygge alle Arla-andelshaverne i en grad, så de skriver under på aftalen, forklarer han.

Kritiske

Blandt andre er Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter stærkt kritiske over for leverandøraftalen, og fraråder, efter at have rådført sig med advokaterne Lauge Fastrup og Hans Sønderby, andelshaverne at skrive under på den.

Er der nogen, der har forsøgt at fortryde deres underskrift på leverandøraftalen?

- Ja, det tror jeg faktisk, at der er et par stykker, der har.

Kan de fortryde?

- Ja, det er der ingen problemer med.

Og i så fald bliver man på sin hidtidige kontrakt med Arla?

- Ja, for det, det handler om, er, at hvis man leverer mælk, så er man jo medlem, og så har man nogle rettigheder og pligter. Det er den helt korte version af det, siger Steen Nørgaard Madsen.

Arla-andelshaverne har frist ved udgangen af denne måned til at underskrive den nye leverandøraftale.

Lav en halmmåtte i sygestien

Masser af strøelse og nem adgang til frisk vand i sygestien er den første forudsætning for, at en so hurtigt kommer sig efter sygdom.

Støjsvag ny generatorserie

200-modellen ligger cirka midt i Himoinsas nye Rental-felt, hvor alle maskiner har reduceret støjniveau og er særdeles CO2-venlige på motordelen, lyder det fra Stemas.

God bordskik og afdæmpet ædeadfærd

Claus Bruun Jørgensen søger med flere midler at undgå støj og stress i staldene. I et særligt staldafsnit grundlægges en stabil gruppeopdeling og rolig omgang med transponderstationer.

Landboforening tror ikke på styrelses forsikringer

Næstformand i Gefion, Poul Henrik Prahl, tror ikke på, at Miljøstyrelsen vil se bort fra målinger, der afviger fra normalen i Karrebæk. Se, hvad der skete i Stege Nor, lyder det fra næstformanden, om området der på grund af en afvigelse i 2011, er det mest forurenede område i vandområdeplanerne.

- Sørg for at komme lidt væk hjemmefra

For svineproducent Claus Bruun Jørgensen er det helt afgørende at indhente inspiration udefra. Faglig såvel som socialt, og derfor har han altid været aktiv i foreningslivet.
Side 1 af 1517 (30335 artikler)Prev1234567151515161517Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer