bannerPos

Forsøg på tryghed: Arla vil lave et tillæg til leverandøraftale

Morten Ipsen

Journalist
11-04-2019 10:09
Efter et lukket møde for Arla Foods-andelshaverne i Billund tirsdag står det klart, at selskabet ikke ændrer et komma i de nye leverandøraftaler. Men der kommer en præcisering i et tillægsdokument, som skal gøre andelshaverne trygge.

Efter et lukket møde for Arla Foods-andelshaverne i Billund tirsdag lover Steen Nørgaard Madsen, der er bestyrelsesmedlem i Arla, nu, at Arla vil lave et tillægsdokument til den nye leverandøraftale, som skal gøre de andelshavere, der er utrygge ved aftalens formuleringer om fortrolighed, og om andelsretten fortsat vil gælde for dem, m.v., trygge.

- Vi havde et rigtig fint møde i Billund med deltagelse af 80-90 andelshavere, hvor vi fra bestyrelsen især tog to ting med os hjem: Det er omkring fortrolighedsdelen i aftalen, som nogle andelshavere har det lidt svært med. Og så er det omkring forholdet mellem leveringsaftalen og vedtægterne, som der har været noget utryghed om, siger Steen Nørgaard Madsen.

Han siger til Effektivt Landbrug, at Arla i løbet af nogle få dage vil komme med præciseringen af, hvordan leverandøraftalen skal forstås. Målet er at lave en juridisk bindende tekst, som kan betrygge alle Arla-andelshaverne i en grad, så de skriver under på aftalen, forklarer han.

Kritiske

Blandt andre er Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter stærkt kritiske over for leverandøraftalen, og fraråder, efter at have rådført sig med advokaterne Lauge Fastrup og Hans Sønderby, andelshaverne at skrive under på den.

Er der nogen, der har forsøgt at fortryde deres underskrift på leverandøraftalen?

- Ja, det tror jeg faktisk, at der er et par stykker, der har.

Kan de fortryde?

- Ja, det er der ingen problemer med.

Og i så fald bliver man på sin hidtidige kontrakt med Arla?

- Ja, for det, det handler om, er, at hvis man leverer mælk, så er man jo medlem, og så har man nogle rettigheder og pligter. Det er den helt korte version af det, siger Steen Nørgaard Madsen.

Arla-andelshaverne har frist ved udgangen af denne måned til at underskrive den nye leverandøraftale.

Behov for mere inddragelse af lokal viden i de næste vandområdeplaner

Der er ikke nok fokus på inddragelse af lokal viden i det arbejdsprogram, som beskriver processen i arbejdet frem mod de næste vandområdeplaner, mener man i Landbrug & Fødevarer.

NIR-scanning på fodergangen

Et NIR-system på fuldfodervognen kan både sikre den rette mængde tørstof og en ensartet blanding. Der er dog en række andre ting, der skal styr på, før NIR giver værdi.

Arla holder priserne i ro igen

Det er nu over et år siden, Arla sidst ændrede deres afregningspriser. Mejerijkoncernen oplyser mandag, at man ikke ændrer priserne i juli måned. Dermed er afregningspriserne fortsat på det samme niveau som for et år siden.

Arla inviterer til kæmpe madfest i Aarhus og København

Tag på bæredygtighedsskattejagt, smag på nye råvarer eller lær at trylle madrester om til lækre måltider, når Arla igen i år afholder årets sjoveste madfestival for børn og barnlige sjæle. Særligt bæredygtige madvaner er på menuen ved dette års Arla Food Fest, der kan opleves i København d. 31. august og i Aarhus fra d. 6.-8. september.

Nord-West-noteringen statisk for 4. uge i træk

For fjerde uge i træk er den tyske Nord-West-notering for smågrise uændret. Og der er ikke meget, der tyder på ændringer fremadrettet.
Side 1 af 1573 (31447 artikler)Prev1234567157115721573Next