bannerPos

At så i græsmarken nu er en nødløsning

Det er de 140 køer på Østergård ved Vrå i Vendsyssel, det drejer sig om. Poul Jess skal producere en god kvalitet grovfoder til dem, for at de kvitterer med store mængder mælk i tanken. Som sparring i græsmarken får han blandt andet hjælp af produktchef Gurli Klitgaard. Fotos: Tenna Bang

Tenna Bang

Journalist
13-03-2019 13:00
Hvis man overvejer at så i sin græsmark nu, er det absolut en nødløsning. Ellers bør man vente til august, mener produktkonsulenten ved DLF, Gurli Klitgaard.

Der er flere, som de seneste uger har gået med overvejelser om, om de bør så i deres græsmarker nu eller vente, til græsvæksten aftager sidst på sommeren.

Vil du læse det hele?

Få 14 dages gratis digital adgang, uden binding

Indtast din e-mail og få tilsendt en adgangskode med det samme

Opret gratis abonnement

Vi herude skaber velfærds-grundlaget

Vi vil gerne producere og bidrage til en sund økonomi, men vi har brug for, at vilkårene for landbruget forbedres markant, påpeger næstformanden for Landbo Syd.

Hestebønner har erstattet soja

Mælkeproducent Martin Agesen, Vestervig, prøvede for første gang at dyrke og fodre med hestebønner sidste år til sine økologiske malkekøer. Ser man bort fra tørken, blev det en så stor succes, at hestebønnerne nu er en fast del af foderplanen.

Nordjyske landmænd vil naturen og miljøet

Ansøgningsrunden for minivådområder 2019 er nu overstået, og her har landmændene i det nordjyske igen vist, at de tager de miljøudfordringer, landbruget står overfor, seriøst.

Landbrugets indtægter faldt med 21 procent sidste år

Selvom tørken gjorde ondt sidste år, blev landbrugets resultat bedre end i 2015 og 2016, viser en ny opgørelse fra Danmarks Statistik.

Både økologisk og konventionelt landbrug skal omstille til klimaneutralitet

Både økologisk og konventionel drift er udfordret i forhold til klimaaftrykket. Begge skal omstille til klimaneutralitet, og det skal gå stærkt, skriver Michael Minter fra Concito i en replik til Jens Iversen, Bæredygtigt Landbrug.
Side 1 af 1545 (30888 artikler)Prev1234567154315441545Next