bannerPos

DNA-prøver giver indblik i kalvens ydelse som voksen og afslører dødelige defekter

Der var også plads til en sludder for en sladder og et par grin undervejs mellem foredragene til vidensseminaret i Holstebro, hvor omkring 40 kvæglandmænd, -dyrlæger og -konsulenter deltog. Fotos: Ditte Birkebæk Jensen

Ditte Birkebæk Jensen

Freelancejournalist
26-09-2018 11:00
Med genomisk selektion kan blod- og vævsprøver fra dine dyr munde ud i det perfekte forældreskab samt afsløre, hvorfor kalve dør.
Rikke Vingborg, der er direktør for Eurofins Genomics fortalte kvægfolket til mælkeseminaret, hvordan prøver og dna fra koen bliver til testdata i DMS. br /> - Nu har I hørt om yverbetændelse og andre tilstande, som kan ændre sig hos koen undervejs, men jeg kigger på DNA’en, som helst skal være det samme resultat hele tiden.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. og læs det hele

Høsten er startet sent i Spanien

Det har været en rimelig vækstsæson, og de første udbytter i vinterbyg ligger på pæne normaludbytter. Det fortæller jyske Vagn Fog-Petersen, der driver 200 hektar i det sydøstlige Spanien.

- En foderplan er ligegyldig, hvis køerne sorterer

D&K-rådgiver Rasmus Bygum-Krarup fastslog vigtigheden af at lave en foderblanding, køerne ikke skiller ad.

Semler Agro vil etablere ny afdeling på Lolland-Falster

Semler Agro og Søllested Maskinforretning er ikke blevet enige om en aftale om John Deere-salg i fremtiden, og nu leder Semler Agro efter et nyt domicil på Lolland-Falster. Det er helt afgørende, at vi fortsat er tæt på kunderne, siger Semler Agros direktør.

Katastrofe-høst på op mod halvdelen af de franske marker

Især vinterrapsen er hårdt ramt af tørkeperioder. - Men også mange kornavlere i det centrale Frankrig vil blive positivt overrasket, hvis de høster en tredjedel af deres normaludbytte, siger danske Karsten Work, der driver landbrug i Frankrig.

Slagtesvineproducenter forventer at producere mindre

Dansk slagtesvineproduktion vil falde 4-6 procent i de kommende tre år, vurderer Landsforeningen af Dansk Svineproducenter efter at have lavet en undersøgelse blandt sine medlemmer.

Dybt uenige Aarhus-professorer: - Jeg mener, at Stiig Markager tager fejl i flere påstande

Det er problematisk, at professor i havbiologi Stiig Markager udtaler sig om forhold, der ligger uden for hans fagområde, lyder det fra Jørgen E. Olesen, professor i agroøkologi.

Planteavl med fokus på fremavl

På Lyngbygård Gods ved Aarhus er der stærke traditioner for at arbejde med fremavl, og der arbejdes intensivt på at optimere og tilpasse sædskiftet i den henseende.
Side 1 af 1573 (31459 artikler)Prev1234567157115721573Next